Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čtyři vykradená vozidla ve Zlíně a Malenovicích

ZLÍNSKO: Škoda činí téměř padesát tisíc korun. 

Už čtyři krádeže z motorových vozidel řeší od počátku letošního roku zlínští policisté. Celková škoda se vyšplhala na téměř padesát tisíc korun. Za krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli nebo pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky.

K první krádeži došlo hned 2. ledna mezi osmou a devátou hodinou večer v centru Zlína. Zloděj se vloupal do zaparkovaného vozidla po rozbití pravého předního okna. Odcizil z něj značkovou kabelku a peněženku, v níž byly doklady a platební karty majitelky a číšnický flek s třiceti tisíci korunami.

V noci na 9. ledna se zloděj vloupal do vozidla zaparkovaného v Malenovicích. Tentokrát rozbil okno dveří zavazadlového prostoru a odcizil z něj plastový kufřík s nářadím a součástkami. Hodily se mu dokonce i pracovní boty.

K posledním dvěma krádežím vyjížděli policisté včera ráno a v poledne do Zlína a Malenovic. Z vozidla zaparkovaného v podzemní garáži ve Zlíně zloděj odcizil po rozbití trojúhelníkového okna zadních dveří papírové ubrousky bez hodnoty, z vozidla v Malenovicích potom ukradl navigaci.

Policisté na všech místech odebrali použitelné stopy a po pachateli nebo pachatelích pátrají.

Preventivní rada:

Nikdy nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci, zejména na viditelných místech! Lákáte tím zloděje.

16. ledna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem