Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Čtyři opilé osoby na Klatovsku

Zaměstnávají policisty 

     V pátek 2. března 2012 v jedenáct hodin dopoledne dvě osoby vzbudily veřejné pohoršení, protože mezi obcemi Nýrsko a Chudenín se v podnapilém stavu povalovaly na komunikaci a v silničním příkopu. Policisté na místě zajistili 50 letou ženu a 54 letého muže z Klatov, kteří byli převezeni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. U muže bylo zjištěno 1,89 promile alkoholu a žena nebyla schopna provést dechovou zkoušku.  Žena i muž jsou podezřelí ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad k dalšímu opatření.
    V pátek v 17.30 hodin oznámil telefonicky 49 letý muž z obce u Nýrska, že zamýšlí sebepoškození. Policisté z obvodního oddělení vyjeli na místo jeho bydliště a muž neotvíral dveře u bytu. Policisté násilně vstoupili do bytu, protože byla důvodná obava, že svůj úmysl uskuteční a v bytě nalezli muže s řeznou ránou na ruce. Policisté přivolali lékařskou pomoc a muž byl převezen do nemocnice. Muž nebyl schopen provést dechovou zkoušku a ošetřující lékař rozhodl o jeho převezení do protialkoholní záchytné stanice v Plzni, kde tato byla provedena s výsledkem měření 2,62 promile alkoholu.
     V neděli 4. března 2012 v 1.30 hodin v Sušici mělo na ulici Dlouhoveské dojít ke vzájemnému fyzickému napadení mezi 22 letou ženou a mužem stejného věku ze Sušice. Muž fyzicky napadl ženu, kterou udeřil pěstí do obličeje a žena byla se zraněním převezena záchrannou službou k ošetření. Muž se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 3,02 promile a byl převezen na obvodní oddělení a následně do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.
 

nprap. Ladmanová Dana

5.3.2012

vytisknout  e-mailem