Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři nehody cyklistů

PŘÍBRAMSKO - Dvě děti a dva cyklisté pod vlivem alkoholu nezvládli jízdu na kole. 

Minulý týden řešili dopravní policisté na Příbramsku čtyři nehody cyklistů. Dne 24. května havarovalo v Příbrami dítě starší deseti let. Při zrychlení neudržel chlapec na kole rovnováhu a přepadl přes řídítka, naštěstí měl nasazenou helmu. Sanitka ho s lehkým zraněním převezla do nemocnice k ošetření.

Dne 27. května letěl ve večerních hodinách vrtulník do jedné obce na Březnicku, kde na kole naboural stejně staré dítě jako při pondělní nehodě. Cyklista dostal na štěrku smyk a spadl na vozovku.

V sobotu 29. května navečer se při pádu z kola zranila 51letá žena. Událost se stala v katastru obce Bohutín. Po projetí zatáčky vjela cyklistka do výtluku a zřejmě po hlavě spadla na komunikaci. I v tomto případě zasahovala na místě letecká služba. V nemocnici se naštěstí vážné zranění nepotvrdilo. Ukázalo se však, že žena měla v dechu půl promile alkoholu. O hodinu později havaroval na Sedlčansku 46letý cyklista. Do nemocnice byl přepraven sanitkou s poraněním lehčího charakteru. Muž měl v dechu téměř dvě promile alkoholu.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
31. květen 2021

vytisknout  e-mailem