Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Čtvrteční fotbalové utkání

Pražská policie chystá v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním Evropské ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a FC Krasnodar bezpečnostní opatření.  

Na tomto opatření se bude podílet několik desítek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké policie Dále také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté z oddělení služební hipologie a kynologie. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům pomáhat i strážníci Městské policie hlavního města Prahy. Během přípravy bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne. Na celou situaci bude ze vzduchu dohlížet také vrtulník.

Policisté budou už v průběhu odpoledne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole a budou dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V této souvislosti samozřejmě platí zákaz zahalování obličejů a používání pyrotechniky. Stadion bude pro návštěvníky otevřen třicet minut po devatenácté hodině. Pořadatelé budou všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat, zda-li na stadion nevnášejí nebezpečné předměty nebo pyrotechniku, proto je potřeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem.

Návštěvníky fotbalového utkání, kteří se na stadion v Letné chystají přijet automobilem, prosíme, aby svá vozidla zanechali doma a dali přednost spíše městské hromadné dopravě. V okolí stadionu se budou totiž s velkou pravděpodobností tvořit kolony. Policisté z oddělení řízení dopravy budou dělat maximum, aby byla doprava co nejplynulejší, budou řídit křižovatky v okolí stadionu a usměrňovat provoz.  

por. Bc. Iveta Martínková – 17. 2. 2016   

vytisknout  e-mailem