Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Čtvrtá otrava metanolem na jižní Moravě AKTUALIZACE

KRAJ: Kriminalisté pátrají po zdroji intoxikace. 

AKTUALIZACE 12:30

Kriminalisté zajistili v místě bydliště aktuálně hospitalizovaného muže na čtyři desítky lahví několika druhů alkoholu, z nichž odebrali vzorky, které nyní analyzuje akreditovaná laboratoř.  V současné době tedy čekáme na výsledky rozborů, které určí, v kterém z několika druhů destilátů je metylalkohol obsažen a v jaké koncentraci. Jednou z kriminalisty prověřovaných verzí je i to, že alkohol kontaminovaný metanolem si poškozený koupil od neznámého muže na odpočivadle u benzinové čerpací stanice.  Policisté tak zároveň varují občany, aby pochybně zakoupený alkohol od neznámých prodejců nekupovali a pokud už nějaké takto opatřené lahve mají doma, aby si jejich obsah raději nechali otestovat.

Včera v dopoledních hodinách přivezla žena ze Šlapanic svého manžela do bohunické fakultní nemocnice s příznaky, které odpovídaly otravě metylalkoholem. Provedená vyšetření pak u muže tuto nebezpečnou diagnózu potvrdila. Kriminalisté proto už od včerejška zjišťují, jaké lihoviny hospitalizovaný muž v poslední době konzumoval a samozřejmě také původ tohoto alkoholu. V Jihomoravském kraji se jedná už o čtvrtý případ otravy metylalkoholem.

Policisté v celém kraji i nadále pokračují v kontrolách dodržování mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, které upravuje prodej lihovin s obsahem alkoholu nad dvacet objemových procent. Během středy a noci na čtvrtek jsme zkontrolovali 341 provozoven a prodejen, nezjistili jsme žádná porušení tohoto nařízení.

 

mjr. Petra Vedrová, 4. 10. 2012

 

Zvukový záznam: metyl_0410.mp3

vytisknout  e-mailem