Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtveřice žen se fyzicky napadala u benzínky

KARLOVARSKO - Žena přivezla kamarádku na policejní služebnu i přes zákaz řízení. 

V polovině listopadu tohoto roku u jedné čerpací stanice v Karlových Varech měla nejprve přistoupit dvaadvacetiletá žena k o rok mladší ženě a zaútočit na ní basebalovou pálkou.  Po několika úderech měla napadená žena útočnici chytit za vlasy, kdy následkem toho dvaadvacetiletá žena upadla na zem a z ruky jí vypadla pálka. Toho měla mladší žena využít, zvednout jí a několikrát ženu udeřit. Ve vzájemném napadání ženy  pokračovaly a do útoku se měly přidat i další dvě ženy, které zde byly s nimi. Třiadvacetiletá žena měla jednu z žen táhnout za vlasy k vozidlu a dvacetiletá druhou kopnout do zad. Poté svého jednání zanechaly a až na jednadvacetiletou ženu z místa odjely. Ta utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice k lékařskému ošetření.
 
Následující den se měla dvacetiletá žena dostavit k výslechu na místní policejní služebnu. Přímo do areálu obvodního oddělení policie jí přivezla o rok starší kamarádka, a to i přes zde umístěnou dopravní značku zákaz vjezdu všech vozidel s dodatkovou tabulkou mimo vozidla policie. Z tohoto důvodu byla policisty zastavena a kontrolována. Následnou lustrací bylo zjištěno, že za volant usedla i přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisty poté rovnou následovala na oddělení k provedení dalších procesních úkonů.
 
Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - město sdělili všem ženám podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Jednadvacetileté a o rok starší ženě dále sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu a jednadvacetileté navíc ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V případě prokázání viny hrozí dvaadvacetileté a o rok mladší ženě až tříletý trest odnětí svobody. Další podezřelé dvojici hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Eva Valtová
27. 11. 2020
 

vytisknout  e-mailem