Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Čtveřice skončila v rukou policie

BRNO: Dvě loupežná přepadení mají zřejmě na svědomí patnáctiletí mladíci  

Včera kolem půl jedenácté večer byla v ulici Svatoplukově přepadena sedmasedmdesátiletá žena. Pachatel starší paní zezadu strhl na zem a odcizil jí kabelku s finanční hotovostí 400 korun, doklady a osobními věcmi. Poškozená si stěžovala na bolest nohy, a tak skončila v nemocnici na traumatologii. Policejní hlídka, která prováděla pátrací akci našla poblíž odcizenou kabelku.
Přibližně po půl hodině došlo k dalšímu útoku před autobazarem v ulici Veveří. K sedmašedesátiletému muži, který pracuje jako noční hlídač přistoupili čtyři mladíci a požadovali po něm peníze. Muž se snažil zamknout bránu, bohužel čtveřice se dovnitř násilím dostala a pracovníka povalila na zem. Mladíci poškozenému odcizili peněženku s 340 korunami a doklady a z místa utekli. Přivolaná policejní hlídka se pustila do pátrací akce a tentokrát již podezřelou čtveřici zadržela v ulici Kounicově. Nedaleko místa přepadení policisté našli také odhozenou odcizenou peněženku.
Tři patnáctiletí mladíci skončili v policejních celách, jeden byl z důvodu nezletilosti předán matce. V současné době probíhá další šetření případů, již nyní je však pravděpodobné, že mladíci budou obviněni z loupeže.
 
LP7.7.mp3
 
nprap. Andrea Procházková

vytisknout  e-mailem