Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Čtveřice padělatelů odhalena

Jihočeský kraj - Jihočeští kriminalisté ve spolupráci s kriminalisty z Územního odboru v Písku odhalili padělatele bankovek. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování peněz čelí od dnešního rána čtveřice mladých mužů.   Kriminalisté  podezírají osmnáctiletého a devatenáctiletého muže z Jindřichohradecka , že v prosinci loňského roku a v únoru  letošního vyrobili v místě trvalého bydliště na multifunkčním zařízení nejméně 20 kusů padělků bankovek nominální hodnoty 1.000 Kč s tím, že se je pokusí udat jako pravé. U některých padělků se dokonce snažili napodobit ochranný okénkový proužek.
Další dva muži, jejich  kamarádi z Českokrumlovska a Českobudějovicka se pokusili udat  padělané bankovky do oběhu. Vykutálení mladíci zkusili poprvé štěstí koncem ledna v trafice v Písku.  Když prodavač zjistil, že předložená tisícikoruna je padělek, okamžitě z provozovny utekli. Podruhé se pokusili padělkem zaplatit rovněž v Písku v prodejně potravin. Majitel prodejny okamžitě vyrozuměl policii. Přivolaná policejní hlídka zadržela  jednoho z podezřelých  přímo na místě.
Mladé muže, podezřelé ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování peněz, stíhají kriminalisté na svobodě.
Kriminalisté předpokládají, že toto nejsou jediné případy, kdy se podezřelí pokusili zaplatit padělanými bankovkami. Žádají proto  občany, kteří přišli  do styku s bankovkami o jejichž pravosti měli pochybnosti, aby se přihlásili na bezplatnou linku 158.

vytisknout  e-mailem