Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtveřice mužů čelí obinění z krádeží vozidel

Středočeským kriminalistům se podařilo objasnit sérii krádeží vozidel. 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání proti čtyřem mužům, kteří jsou podezřelí z odcizení devíti osobních vozidel tovární zn. Škoda a Volkswagen. Dvě vozidla muži odcizili ve Středních Čechách, dvě v Praze a pět vozidel v okolí Vídně. Odcizená auta rozřezávali a prodávali na náhradní díly. První krádeže se dopustili v dubnu, poslední v červenci letošního roku.

Na případu kriminalisté pracovali od května letošního roku. Začátkem týdne kriminalisté podezřelé muže zadrželi a ještě týž den obvinili z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Při domovních prohlídkách jsme zajistili mimo jiné i zařízení sloužící ke krádežím vozidel, policejní uniformu, samopal vzor 61 Škorpion a sto padesát tisíc korun v hotovosti. Skupina mužů se obdobné trestné činnosti dopustila ve Spolkové republice Německo, vyšetřování si vedou němečtí kolegové.

Muži ve věku od dvaceti čtyř do třiceti devíti let způsobili zatím prokázanou škodu za zhruba dva miliony korun. Jeden z obviněných je ve výkonu trestu, další je stíhán vazebně, zbylí dva muži jsou stíháni na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na dva až osm let.
Na případu dále pracujeme, není vyloučeno, že počet odcizených vozidel, který má čtveřice mužů na svědomí nebude vyšší.

mjr. Bc. Soňa Budská
27. září 2013

vytisknout  e-mailem