Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtrnáctá chatka už nebude

DĚČÍN - Čtrnáctá chatka už nebude; Hodiny se točily obráceně; Chtěl upéci něco dobrého; Dlouho se z lupu neradoval; Zůstal bez dveří 

Děčínským kriminalistům se podařilo polapit dvojici výtečníků, kteří se během osmatřiceti dnů stačili vloupat nejméně do třinácti zahradních chatek. Z nich odcizili vskutku pestrou paletu věcí. Zajímalo je prakticky všechno. Kromě jiného, elektrické nářadí, rádia, nádobí a propan-butanové lahve. Brali i alkohol a potraviny. Celková škoda, kterou způsobili, přesáhla sedmatřicet tisíc korun. Za porušování domovní svobody, poškození věcí a krádež vloupáním oběma zlodějům hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Na obviněné byl podán návrh na vazbu, prozatím budou pobývat v cele předběžného zadržení.
 
 
Hodiny se točily obráceně
 
Osmapadesátiletý muž z Doubice chtěl ušetřit nějakou tu korunu za elektrickou energii. Rozhodl se tedy, že v několika objektech, kde měl instalované elektroměry, tak trochu přetočí číselníky. To také nakonec realizoval. Výsledek v podobě ušetřeného téměř čtvrt druhého miliónu korun se dostavil. Dostavili se však po čase i kriminalisté z Rumburku, což v původním plánu nebylo. Obviněnému teď hrozí až osmiletý pobyt v místech, kde si s platbou elektřiny nebude muset dělat hlavu.
 
 
Chtěl upéci něco dobrého
 
Pětapadesátiletý muž z Děčína si chtěl zřejmě zpestřit jídelníček. V úterý odpoledne se tedy vydal do knihkupectví, kde si vyhlédl kuchařku za necelých tři sta padesát korun. Nepostupoval však úplně obvyklým způsobem, když výtisk schoval pod bundu a odnesl bez zaplacení. Druhého dne jej však policisté chytili. Teď ho řeší ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k tomu, že byl za takový čin v minulosti již odsouzen, mohl by si pobýt ve vězení až tři roky.
 
 
Dlouho se z lupu neradoval
 
Odložená peněženka na pultu v obchodu s potravinami v Jílovém neušla pozornosti sedmatřicetiletého lapky. Ten zase pro změnu neušel pozornosti jednoho místního policisty. Ten jej během dvou hodin na základě popisu poskytnutého okradenou dopadl. Ve zkráceném přípravném řízení mu pak policie sdělila podezření z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až dva roky žaláře.
 
 
Zůstal bez dveří
 
Zálohu na montáž dveří se zárubněmi zaplatil osmatřicetiletý muž z Děčína. Zhotovitel, který měl dílo uskutečnit do šesti týdnů, svůj závazek dodnes nesplnil, ačkoli fakturu vystavil již ke konci října loňského roku. Případ nyní řeší místní policisté. Pokud muži, který zpronevěřil peníze, prokážou vinu, mohl by být potrestán až dvouletým vězením.
 
 

 

Děčín dne 25.2.2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem