Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co všechno se událo na Příbramsku

Zneužili několikamilionové dotace  

     Příbramští kriminalisté zahájili na začátku letošního roku trestní stíhání dvou osob pro pokračující zločin dotační podvod, kterého se měli dopustit jako zástupci sportovního sdružení tím způsobem, že účelově poskytnuté dotace od města Příbram, a to v letech 2010 a 2011 na činnost mládežnických družstev, použili v rozporu s jejich účelem. Způsobili tak škodu přesahující 3,5 milionu korun. Za tento trestný čin stanovuje trestní zákoník dva až osm let odnětí svobody.

Přišli si pro pití a pro oblečení
     Pro láhev destilátu si přišel zloděj dne 2. dubna navečer do prodejny Norma v Březnici. 29letý muž si již vyslechl podezření z přečinu krádeže. Odcizením tvrdého alkoholu značky Jameson způsobil škodu téměř pět set korun.
     Další dva zlodějíčky zaměřené na obchody dopadli policisté dne 31. března večer, kdy vykradli prodejnu s koženým zbožím v Dlouhé ulici v Příbrami. Po vykopnutí dveří zcizili čtyři značkové bundy v hodnotě 35 tisíc korun. Poškozením ještě způsobili další škodu ve výši 30 tisíc korun. 23letému a o pět let staršímu muži bylo tento týden sděleno podezření z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Mladší z mužů je navíc ještě v podmínce.

Bez „řidičáku“ a pod vlivem
     Nepoučitelný je zřejmě 36letý muž. Jel pod vlivem drog a navíc bez řidičského oprávnění, bylo mu totiž v loňském roce odebráno, ještě nyní má platný zákaz řízení. Policisté jej zastavili ve středu krátce po půlnoci v ulici Na Chmelnici na Dobříši. Test na omamné látky byl pozitivní na amfetamin. Podezřelý se svým jednáním dopustil  přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Popletl si pedály
     22letý cizinec havaroval dne 2. dubna odpoledne v Rožmitále pod Třemšínem. Při parkování si popletl brzdový pedál s plynovým a přední částí mercedesu narazil do posuvných vjezdových vrat. Ta se nárazem vytrhla z uložení a poškodila zadní část oplu, který byl na pozemku zaparkován. Způsobená škoda činí 20 tisíc korun.

Nacouvala do chodkyně
     Ve čtvrtek odpoledne srazila 21letá žena, která řídila nákladní vozidlo, 80letou chodkyni. K události došlo v obci Višňová, když poškozená přecházela komunikaci směrem k poště a řidička začala couvat, přitom ženu přehlédla. Chodkyně zůstala po srážce zaklíněna pod automobilem, naštěstí však vyvázla s lehkým zraněním. Sanitka ji převezla do příbramské nemocnice k ošetření.
 

5. dubna 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem