Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co to máte pod bundou ?

DĚČÍN - Ne každý je za zboží ochoten platit. 

Disky se hodí

VARNSDORF – Policisté ve zkráceném přípravném řízení objasnili dva případy ohlášených přečinů krádeže a porušování domovní svobody.  Na přelomu roků 2018 a 2019 se ve Varnsdorfu ztratily dvě sady hliníkových disků na osobní automobily. Čtveřice odložených kol zmizela z řadové garáže v ulici Boženy Němcové a pro druhou si neposedný muž došel na pozemek u domu v Národní ulici. „Úlovek“ prodal a peníze využil pro svou potřebu. Po vyčíslení škody obou vlastníků věcí, se v policejním protokolu objevila částka ve výši 17.200,- Kč. Devátého ledna letošního roku si ústy policejního inspektora odhalený výtečník vyslechl sdělení podezření ze spáchání výše citovaných přečinů, za což může získat až tříletý trest odnětím svobody.

Ruka šmátralka

VARNSDORF - Další výtečnice se na policejním oddělení ve Varnsdorfu objevila patnáctého ledna letošního roku. Pod drobnohledem místních strážců zákona skončila z důvodu možného spáchání přečinu krádeže, který policisté prověřovali už od osmnáctého prosince loňského roku.  Do policejního protokolu byla zaznamenána výpověď muže, který téhož dne během chvilky přišel o finanční hotovost ve výši pět a půl tisíce českých korun. O peníze přišel pravděpodobně během vzájemného objetí se ženou, se kterou se potkali ve Střední ulici v úterý osmnáctého dopoledne. Jak se později ukázalo, že na si „nemohla“ pomoci a při objetí z kapsy vzala papírové bankovky … Teď čelí sdělenému podezření ze spáchání přečinu krádeže, který policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.

Kromě karty i peníze

DĚČÍN - Nemilého překvapení se začátkem letošního roku dočkal majitel platební karty. Během prvního lednového víkendu ztratil přehled o své platební kartě, a když se po ní začal shánět, došel k nemilému zjištění. Kartu nedohledal. Kontrolou stavu svého bankovního účtu navíc odhalil nesrovnalosti, které poukazovaly na chybějící částku 3.720,- Kč. Dostavil se na místní policejní oddělení, kde společně s policisty zahájili prověřování oznámené nepříjemnost s ohledem na možný přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Než byla platební karta bankou zneplatněna, došlo jejím prostřednictvím ještě ke dvěma desítkám neoprávněných plateb a výběrů.

Dojel na čokoládu

DĚČÍN – Letos jedenáctého ledna zavítal do děčínského nákupního centra zákazník, na první pohled stejný jako všichni kolem. Ovšem během chvilky se situace změnila a v oddělení laskomin upoutaly jeho pozornost čokoládové tyčinky. Jedno balení nestačilo, a tak jich pod jeho bundou skončilo rovnou pět. Prostor pokladen pro něj nebyl výzvou k uhrazení zboží. Zboží v hodnotě 595,- Kč pronesl bez zaplacení, a tak byl vzápětí konfrontován pracovníkem ostrahy. Nezaplacené sladkosti byly vráceny zpět do oběhu a smělý zákazník čelí sdělenému podezření ze spáchání přečinu krádeže.  

Rychlost ho prozradila

DĚČÍN - Dopravním policistům uvízl v sobotu dvanáctého ledna v hledáčku řidič šedého Mercedesu. Jak se vzápětí ukázalo, strážci zákona odhalili při dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu překročení dovolené rychlosti projíždějícího vozidla. Vůz s řidičem byl policejní hlídkou zastaven, podrobil se orientační dechové zkoušce a byl vyzván k předložení patřičných dokladů. Překročení stanovené rychlosti společně vyřešili v podobě dopravního přestupku. Jeho dalším prohřeškem bylo nerespektování zákazu řízení motorových vozidel, který je platný až do května letošního roku. Muž tak čelí zkrácenému přípravnému řízení ve věci spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Děčín 16. ledna 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem