Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se událo v našem regionu za poslední týden

Policisté řeší častá vloupání do objektů 

 Vloupání do rekreačního střediska
 
 
     Sedmatřicetiletý muž z Pelhřimovska, oznámil dne 27. Ledna 2012 na obvodním oddělení v Roztokách vykradení bývalého rekreačního střediska v katastru obce Račice. Dle sdělení oznamovatele se tak mělo stát v době od začátku prosince 2011, do dne oznámení. Policisté na místě zjistili, že neznámý pachatel poškodil vstupní dveře do budovy, která sloužila jako sklad a stojí samostatně u vstupu do celého areálu. Dále byly poškozeny balkónové dveře u hlavní budovy, kterými pachatel pravděpodobně vnikl do objektu. Tento následně prohledal a s sebou si odnesl cca 30 kusů vodovodních baterií, výčepní pípu, 100 kusů příborů. Během svého „řádění“, pachatel stačil ještě poškodil troje interiérové dveře. Dále v jedné z místností strhl část stropních podhledů o ploše 45m2 – jednalo se o sádrokartón, pod kterými se nacházela měděná  elektroinstalace.  Zatím přesně nezjištěné množství pachatel vytrhal a odcizil.
     Svým jednáním způsobil společnosti vlastnící celý objekt škodu převyšující 27.500,- Kč. Cena na poškozené a odcizené elektroinstalaci zatím nebyla majitelem stanovena, takže škodní částka tak bude ještě mnohem větší.

    Policisté z obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Pachateli za jeho skutky hrozí dle zákona trest odnětí svobody až tři roky za mřížemi.

 

Policisté objasnili případy vloupání
 
     Policistům z obvodního oddělení v Rakovníku se podařilo v uplynulých dnech objasnit dva případy vloupání do rodinného domu a bytu.
     První případ se stal dne 23. prosince 2011, v Rakovníku, v ulici Schleyderova, kde se neznámý pachatel vloupal do rodinného domu poté, co překonal oplocení pozemku vysokého cca 188 cm. Z pozemku si nakonec odnesl 5 kusů ocelových poklopů o rozměrech 50 x 50 cm a to vchodovými vraty, která si k tomuto otevřel. Dále s sebou ještě vzal hliníkové kolo i s pneumatikou. Celkově tak pachatel poškozené rodině způsobil škodu ve výši zhruba 4.000,- Kč.
     V druhém případě došlo k vloupání do podkrovního bytu, začátkem prosince 2011, taktéž v Rakovníku, ulice Lubenská, kde pachatel poškodil vstupní dveře do bytu, který následně prohledal a odnesl si odsuď celou sestavu stolního počítače, včetně scanneru, reproduktorů, klávesnice, videokamery, sluchátek, myši. Dvaadvacetileté majitelce tak vznikla škoda ve výši cca 17.000,- Kč.
      Policisté oba případy prošetřovali jako podezření z trestných činů krádeže porušování domovní svobody. Na základě výslechů, vlastního šetření, místní znalosti a dalších kritérií, se jim podařilo dopadnout pachatele. Jedná se o pětapadesátiletého muže z Rakovnicka. Tento si převzal sdělení podezření z výše uvedených trestných činů a nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Další vyšetřování případu probíhá na svobodě.
 
 
  Nenapravitelný řidič
 
     Dne 26. Ledna 2012, v podvečerních hodinách, kontrolovala hlídka z obvodního oddělení v Jesenici, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil šestapadesátiletý muž z Rakovnicka. Řidič předložil hlídce ke kontrole potřebné doklady pro řízení a provoz vozidel na pozemní komunikaci, kromě řidičského průkazu. Policisté lustrací v evidencích PČR zjistili, tento mu již zadržel správní orgán, neboť muž má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel na dobu čtyř měsíců, který mu uložil Městský úřad v Rakovníku, s platností od poloviny ledna letošního roku. Muž o tomto prokazatelně věděl. Dále byl řidič podroben orientační dechové zkoušce, která prokázala 0,99 promile alkoholu v dechu.
      S řidičem bylo sepsáno oznámení o přestupku v rámci zjištění alkoholu a odesláno na příslušný úřad, dále si převzal sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu lze uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Zjištěný alkohol je v tomto případě přitěžující okolnost. Muž je nadále vyšetřován na svobodě.
 
 nprap. Jana Žáčková
1. února 2012
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem