Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se událo na Rakovnicku za posledních několik dnů

Krádeže neustávají, nezodpovědní řidiči stále za volnatem 

Neplatil na svou dceru
 
      Jednatřicetiletý muž z Rakovnicka si neplnil svou vyživovací povinnost na svou dceru, kterou mu stanovil rozsudkem Okresní soud v Rakovníku a to, že k 15.dni v měsíci musí ukládat výživné na své dítě k rukám její matky, v částce 2.500,- Kč. Muž takto nečil od září roku 2011 do dne oznámení. Celkově tak nyní dluží na výživném částku bezmála 13.000,- Kč.
     Kriminalisté z oddělení obecné kriminalisty, případ šetří jako podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy, za který lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky. Muž si v uplynulých dnech převzal sdělení podezření a je vyšetřován na svobodě.
 
Za volantem neměli co dělat
 
     Dne 17. března 2012, prováděla kontrolu hlídka dopravních policistů v Rakovníku, ulice Pražská, kde chtěla zastavit osobní motorové vozidlo. Řidič vozidla však na pokyny policistů nereagoval a pokračoval dále v jízdě. Policisté se ihned vydali za ujíždějícím vozidlem. V ulici Spalova řidič vozidlo zastavil a společně se spolujezdcem se dali na útěk. Po krátké době byli dopravními policisty zadrženi a vráceni k motorovému vozidlu. Osmnáctiletý řidič, kterému inkoust na řidičském průkazu ještě nezaschl, se přiznal k řízení vozidla a podrobil se orientační dechové zkoušce. Ta prokázala, že pil. Nadýchal 1,48 promile. Oba dva hříšníci se poté s policisty dostavili na služebnu, kde byly provedeny další úkony. Řidič se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
    Šestatřicetiletá žena z Prahy způsobila dopravní nehodu, kdy v sobotu, tj. 18. března 2012, jela z obce Újezd nad Zbečnem s vozidlem VW Touareg ve směru na obec Račice. V jedné z levotočivých zatáček však řidička nezvládla řízení a s vozidlem vjela na pravou krajnici a následně do silničního příkopu, kde zůstala stát. Žena při nehodě neutrpěla žádná zranění, jednotka HZS vozidlo z příkopu vyprostila. Řidička se policistům na místě podrobila orientační dechové zkoušce, která prokázala přítomnost alkoholu a to 1,87 promile v dechu. Ženě byl zadržen ŘP a dále jí byla zakázána další jízda. Škoda se vyšplhala až na částku cca 200.000,- Kč. Ženě hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky až rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz řízení.
 
     Dne 14. března 2012, v nočních hodinách, kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí šestadvacetiletého muže, který jel s vozidlem VW Polo, obcí Řevničov. Při kontrole se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která naměřila 2,27 promile alkoholu v dechu. Policisté na služebně muži v uplynulých dnech sdělili podezření pro výše uvedený trestný čin.
 
Krádež nafty
 
      Neznámý pachatel v době od 16. do 19. března letošního roku, poškodil dvě zaparkovaná vozidla v Rakovníku, ulice Nádražní a z těchto následně odcizil naftu a to o celkovém objemu 142 litrů. Pohonnou hmotu pachatel odcizil z vozidel zn. AVIA a IVECO DAILY. Škoda, která vznikla společnosti vlastnící oba vozy, byla předběžně vyčíslena na částku cca 6.800,- Kč.
     Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže, za který hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.
 
Krádež dřeva
 
      Neznámý pachatel odcizil v katastru obce Zdeslav v době od začátku března 2012 do dne oznámení, několik stromů. Dle předběžného odhadu osmapadesátiletého revírníka společnosti spravující lesní porosty, došlo ke krádeži zhruba 34 stromů o celkové hmotě 17,34 m3. Předběžná škoda byla prozatím stanovena na částku ve výši cca 7.600,- Kč.
       Policisté z obvodního oddělení v Jesenici případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže.
 
Za volantem neměl co dělat
 
      Teprve dvacetiletého mladíka z Rakovnicka, kontrolovala Městská policie v Novém Strašecí a to v okamžiku, kdy řídil osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, dne 23. března 2012, v dopoledních hodinách, v obci Nové Strašecí, ulice Buková. Řidič řídil vozidlo, které bylo již trvale vyřazeno z evidence motorových vozidel a na tomto vozidle měl umístěny registrační značky, které nepatřili na kontrolované vozidlo. Dále bylo přes Policii ČR lustrací v evidencích zjištěno, že muž má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 18 měsíců, s platností od poloviny prosince roku 2010, který mu udělil Magistrát města Kladna a tento mu udělil ještě další zákaz řízení a to také na dobu 18 měsíců, a platností od konce května roku 2011. Muž o těchto zákazech věděl, přesto za volant usedl.
    Věc si převzali policisté z místního obvodního oddělení, kteří řidiči sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Test byl pozitivní
 
      V katastru obce Sýkořice byl 23. března 2012, v nočních hodinách, kontrolován dvacetiletý řidič z Rakovnicka v osobním motorovém vozidle Citroen Xantia, kdy jel od obce Zbečno na obec Sýkořice. Při kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce s negativním výsledkem, doklady k řízení měl v pořádku a nebyl zjištěn žádný zákaz řízení motorových vozidel. Test pomocí soupravy Drugwipe5+ však už tak dobře nedopadl. Výsledek jasně vyznačoval přítomnost látky Canabis v těle řidiče, což sám na místě doznal.
    Policisty byl řidiči na místě zadržen řidičský průkaz a bylo s ním sepsáno oznámení o přestupku, které dále bude postoupeno na příslušný správní orgán k vyřešení.
 
26. března 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem