Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se událo na Mělnicku za tento týden

Policisté měli plné ruce práce i o vánoční svátky 

Vykradené vozidlo
 
     Neznámý pachatel v době od 27. do 28. prosince 2011, v Kralupech nad Vltavou, poškodil zaparkované vozidlo Ford Galaxy, které měl šestačtyřicetiletý majitel zaparkované před rodinným domem. Pachatel po rozbití okénka u zadních dveří vozidla vnikl dovnitř a odcizil autorádio, autosedačku, navigaci a další osobní věci. Celková škoda byla způsobena ve výši 87.000,- Kč.
      Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže, za který lze dle zákona uložit trest odnětí svobody až na pět let.
 
Nerespektovali nařízení
 
     Dne 22. prosince 2011, v nočních hodinách, kontrolovala hlídka z obvodního oddělení v Kralupech nad Vltavou, v ulici V Pískovně, osobní motorové vozidlo BMW 520, které řídil sedmadvacetiletý muž z Kladenska. Muž neměl na vozidle umístěny žádné registrační značky. Policisté provedli kontrolu v evidencích PČR, kdy bylo zjištěno, že vozidlo není v pátrání a dále že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let a to od začátku srpna letošního roku, který mu uložil Krajský soud v Praze.
     Policisté muži na služebně sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
     Druhý hříšník, sedmatřicetiletý řidič z Prahy, řídil vozidlo BWM X6 po silnici I/9, kdy v katastru obce Byškovice byl kontrolován hlídkou mělnických dopravních policistů. Za přestupek, který spáchal, mu byla udělena bloková pokuta. Policisté v evidencích PČR nezjistili žádné další prohřešky. Přesto, po oznámení udělení pokuty na Magistrát hl. města Prahy, bylo tamějšími úředníky oznámeno, že řidič má v současné době zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu půl roku, s platností od konce dubna 2011. Přesto, že se muž do rozhodnutí odvolal, a toto mu bylo následně zamítnuto, zákaz platí, ale doba platnosti se posunula od konce září 2011 do konce března 2012.
     Policisté z obvodního oddělení v Neratovicích, proto muži v uplynulých dnech dodatečně sdělili podezření z již výše uvedeného trestného činu, za který oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Neplatil na své děti
 
     Sedmatřicetiletý muž z Rakovnicka si neplnil svou vyživovací povinnost na své tři děti, kterou mu stanovil rozsudkem Okresní soud v Rakovníku. Na tuto skutečnost muž pozapomněl již začátkem ledna 2007 až do řijna letošního roku. Celkem tak muž dluží na výživném, které měl odevzdávat k rukám matky dětí vždy k 15. dni v měsíci, částku cca 72.800,- Kč.

 
    Policisté z obvodního oddělení ve Vojkovicích „krkavčímu“ otci sdělili v uplynulých dnech podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy, za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Odebíral energii bez povolení
 
     Policisté z obvodního oddělení v Kralupech nad Vltavou obdrželi v posledních dnech oznámení od společnosti dodávající elektrickou energii, že v Kralupech nad Vltavou, v ulici Šafaříkova, v jednom z bytů dochází k neoprávněnému odběru. Pracovníci společnosti zjistili, že nájemník tohoto bytu se načerno připojil k odběru elektrické energie přesto, že mu tato služba pro neplacení byla odebrána, a to již v roce 2007.
      Policisté nyní celou věc musí prošetřit, neboť dle oznámení společnosti, jim vznik dluh na nezaplaceném odběru el. energie v částce cca 20.000,- Kč. V případě, že policisté pachatele vypátrají a usvědčí, hrozí mu za podezření z trestného činu krádeže, až dva roky za mřížemi.
 
Dopustil se podvodu
 
     Čtyřiačtyřicetiletý muž z Mělnicka se dopustil úvěrového podvodu tím, že si opatřil výplatní pásku na své jméno, na které bylo uvedeno, že je zaměstnancem jisté společnosti, přesto, že u této nikdy nepracoval. Tuto pásku následně použil z kraje července 2011, coby doklad k sjednání půjčky u jedné finanční společnosti a ke svému zaměstnání uvedl, že je u svého zaměstnavatele pracuje jako dělník. Dále uvedl i jistou částku svého fiktivního přijmu, přesto, že muž v době sjednání úvěru pobíral pouze sociální dávky.
     Muž se svým jednáním dopustil trestného činu úvěrového podvodu, neboť svými nepravdivými údaji a zfalšováním dokladů uvedl finanční společnost v omyl. Za tento skutek mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Nyní je vyšetřován na svobodě a včerejšího dne si převzal sdělení podezření z rukou mělnických kriminalistů.
 
 
 
Kradlo se i o svátcích
 
    Zlodějům svátky klidu a míru vůbec nic neříkají. I během uplynulých vánočních svátcích došlo k několik krádežím na majetku.
    Dne 26. prosince 2011, krátce po poledni, došlo k vykradení osobního vozidla Fiat Puto na Mělníku, na parkovišti u hřbitova. Zde majitel vozidla během chvilky přišel o mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí 2.100,- Kč, osobní doklady a další věci. Škoda ve vyšplhala až na částku 3.500,- Kč. 
    Na štědrý den se neznámý pachatel vloupal do garáže v obci zlosyň, která náleží místnímu obecnímu úřadu a na této pachatel poškodil zámek. Z ní odcizil nářadí, pracovní materiál a další věci. Škoda obecnímu úřadu vznikla ve výši cca 150.000,- Kč.
    Dne 23. prosince 2011 neznámý pachatel vnikl do areálu jedné z firem v obci Vojkovice, kde pachatel odcizil nákladní vozidlo IVECO, které zde stálo zaparkované a dále ještě 6 kusů kol, které patřili k zde odstavenému návěsu. Poté pachatel odjel neuzamčenou bránou areálu pryč. Společnosti tak vznikla škoda ve výši cca 590.000,- Kč.
   

nprap. Jana Žáčková

29.prosince  2011

vytisknout  e-mailem