Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se dělo v uplynulých dnech v rakovnickém regionu?

Policisté mají stále plné ruce práce, daří se jim objasňovat případy krádeží 

Alkohol za volantem
 
     Policisté z obvodního oddělení v Jesenici kontrolovali dne 25. dubna 2012, v obci Petrovice, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia Combi, které řídil sedmatřicetiletý muž z Mělnicka. Řidič měl u sebe z potřebných dokladů pro řízení motorových vozidel pouze doklad o pojištění vozidla. Lustrací přes evidence PČR bylo zjištěno, že nemá uložen žádný zákaz řízení motorových vozidel. Byla provedena orientační dechová zkouška, která dopadla s pozitivním výsledkem, kdy řidič nadýchal 2,03 promile alkoholu v dechu. V opakovaných zkouškách se hodnota pohybovala 1,82 a 1,98 promile alkoholu v dechu.
     Muž se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
 
Vloupání do garáže
 
     Neznámý pachatel se od 22. do 26. dubna 2012 vloupal do garáže náležející k rekreační chatě v katastru obce Skryje, v místech zv. „Na Škrobotech“. Pachatel zde poškodil zámek u dveří a následně z vnitřních prostor odcizil elektrickou vrtačku zn. Narex, příklepovou vrtačku zn. Stihl, úhlovou brusku zn. Narex, vibrační brusku zn. Black & Decker, aku šroubovák, okružní pilu, elektrický hoblík zn. Bosh, elektrické nůžky, sekeru zn. Fiskars, slunečník a mnoho dalšího drobnějšího nářadí. Celkově tak pachatel způsobil sedmapadesátileté majitelce škodu za více než 25.000,- Kč.
    Policisté z obvodního oddělení v Roztokách případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže porušování domovní svobody, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Posprejování vagónu
 
     Neznámý pachatel včerejšího dne, v pozdních nočních hodinách, posprejoval jeden z vagónů na vlakovém nádraží v Rakovníku a to na jeho obou krajích, v podobě malby různých tvarů a písmen a barevného provedení bílé, modré a červené nebo zelené. Písmena mají velikost cca 1,5 metru na výšku a 3 metry na šířku. Malba sahá na jedné straně až k oknům vagónu. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku cca 5.000,- Kč.
    Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako poškození cizí věci, kdy za tento hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Objasnění krádeže zařízení
 
 V tiskové zprávě ze dne 18. Dubna 2012, byla napsána níže uvedená zpráva:
     Neznámý pachatel z patnáctého na šestnáctého dubna 2012, došlo k odcizení 3 kusů mechanického přestavníku k výhybce, které bylo opatřené bezpečnostním zbarvením, o váze cca 80 kg, dále 2 kusů bočnic na přívěs o rozměrech 2,6 x 0,6 metrů, o celkové váze cca 200 kg a v neposlední řadě byl odcizen jeden kus železné stojky, opatřené bezpečnostním zbarvením, dlouhé cca 2,2 metru. Všechny tyto věci odcizil pachatel z regenerační základy ČD v katastru obce Chrášťany.
     Společnost si předběžně škodu vyčíslila na částku cca 19.000,- Kč. Proti neznámému pachateli bylo zahájeno řízení pro podezření z trestného činu krádeže.
      Policisté z obvodního oddělení v Hořesedlých na základě provedeného šetření v rámci místní znalosti, kontrolu sběrných surovin a výslechů svědků, dopadli dva pachatele. Jednalo se o pětatřicetiletého a tehdy, jednatřicetiletého muže, oba z Rakovnicka. Policisté jim v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení a muži jsou vyšetřováni na svobodě. Oběma hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let.
 
Ukončil svůj život
 
     Dne 1. května letošního roku, krátce před půl osmou hodinou večerní, oznámil na tísňovou linku 112 muž, že v Rakovníku, do hlavní budovy vlakového nádraží narazilo osobní vozidlo Škoda Fabia, ve kterém sedí muž. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka PČR, dále lékař RZS. Přítomní svědci se snažili do příjezdu lékaře na místo, poskytnou zraněnému řidiči první pomoc. Bohužel, řidič utrpěl při nárazu vážná zranění, kterým na místě podlehl. Přivolaný lékař už na místě mohl konstatovat pouze smrt. Policisté ve spolupráci s kolegy z kriminální policie a vyšetřování, na místě předběžným šetřením zjistili, že zemřelý je šestatřicetiletý muž z Rakovnicka, který se tímto způsobem rozhodl ukončit svůj život a pokusil se o sebevraždu najetím vozu do zdi domu. Jeho čin se mu bohužel podařil.
     Další okolnosti případu, které předcházeli nešťastné události a samotným činem se nyní zabývají rakovničtí kriminalisté.
 
 
 

nprap. Jana Žáčková

9. května 2012

vytisknout  e-mailem