Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se dělo na Děčínsku

DĚČÍNSKO - Zloděj byl dopaden; Kradl v obchodech... 

Zloděj byl dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který je podezřelý, že koncem loňského roku vykradl v Děčíně auto. Třiačtyřicetiletý muž rozbil okno na dveřích a ze sedadla odcizil kabelku, jejíž majitelka zároveň přišla o peněženku s doklady, platební kartou a dalšími věcmi v celkové hodnotě přes 13 tisíc korun. Muž, který už se do křížku se zákonem dostal v minulosti, byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v případě uznání viny mu hrozí až tříleté vězení.

Kradl v obchodech

     Ani vyhlášený nouzový stav a tím pádem i hrozící daleko přísnější tresty očividně neodradí některé nenechavce od krádeží. Jako příklad může posloužit 38letý muž, který před několika dny odcizil v supermarketu ve Varnsdorfu tři lahve alkoholu a štípací kleště. Přestože byl recidivista se zbožím v celkové hodnotě přes pět a půl tisíc korun zadržen a následně obviněn ze zločinu krádeže, už o čtyři dny později v jiném supermarketu odcizil deodorant. Muž, který je zatím trestně stíhán na svobodě, by si v případě uznání viny mohl vyslechnout verdikt až osmiletého vězení.

Odcizená nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v obci Rybniště ukradl pohonné hmoty. Zloděj se vloupal do nádrže zaparkovaného nákladního automobilu, ze které odcizil asi dvě stě litrů nafty, celková škoda byla předběžně vyčíslena na šest tisíc korun.  

20. října 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem