Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se děje v našem regionu?

Rakovnicko zloději neopouští 

Ukradená zvířata
 
     Dvaatřicetiletý muž oznámil dne 7. dubna 2012, v ranních hodinách na obvodní oddělení v Jesenici, že neznámý pachatel od večera 6. dubna do doby oznámení, odcizil z  pastviny v katastru obce Strachovice na Rakovnicku, obehnané elektrickým ohradníkem, 10 kusů jehňat, o váze zhruba 30 kg a jedna ovce o váze 40 kg byla ve výběhu nalezena usmrcená. Předběžně tak byla vyčíslena škoda na odcizených jehňatech ve výši cca 23.000,- Kč.
     Policisté ve vši zahájili šetření pro podezření z trestného činu krádeže proti neznámému pachateli. Za skutek hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Krádež panelů
 
     Dne 12. dubna letošního roku, odcizil neznámý pachatel v katastru obce Třtice, pět kusů betonových panelů, které měly rozměr 1x3 metry a tyto byly složeny nedaleko parkoviště u hlavní silnice. Pachatel tak firmě, které panely patřili, způsobil škodu ve výši cca 10.000,- Kč.
     Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí případ zahájili trestní stíhání proti neznámému pachateli, kdy za této skutek může dostat až dva roky za mřížemi.
 
„Tankoval“ na špatném místě
 
     V noci z 14. na 15. dubna 2012, neznámý pachatel poškodil plastovou nádrž u osobního motorového vozidla Opel Astra, které měl jeho třicetiletý majitel zaparkovaný v místě svého bydliště a z tohoto vozidla mu následně odčerpal 50 litru pohonné hmoty Natural 95. Svým jednáním tak pachatel způsobil škodu ve výši cca 9.800,- Kč.
     Policisté z obvodního oddělení v Jesenici případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, kdy za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Krádež dřeva
 
     Zřejmě ještě občasné chladné dny, přiměly neznámého pachatele ke krádeži zhruba 10 m3 kulatiny, kdy se hlavně jednalo o borovice a modříny a to o délce 2 metry, průměr 20 cm. Dřevo stačil pachatel odcizit z 14. na 15. dubna 2012 z katastru obce Svatý Hubert. Svým jednáním způsobil škodu ve výši cca 12.000,- Kč.
     Policisté z obvodního oddělení Jesenice, případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.
 
Chycen při činu
 
     Dne 16. dubna 2012, se v odpoledních hodinách, do rodinného domu v obci Nové Strašecí vloupal čtyřiadvacetiletý muž z Rakovnicka. Při jeho počínání byl vyrušen pětadvacetiletou obyvatelkou domu. Zalekl se a dal se na útěk přes pozemek rodinného domu. Zde však neušel pozornosti dalším obyvatelům. Na místě muže zajistili a přivolali policisty z místního obvodního oddělení. Ti si muže převzali do vlastní „péče“.
     Přesto že z domu nic neodcizil, nic nepoškodil, dopustil se mladík trestného činu porušování domovní svobody, ze které si převzal sdělení podezření. Nyní je vyšetřován na svobodě, kde bude vyčkávat soudu. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Trest je nemine
 
     Dva muži, cizinci, ve věku devětadvacet a osmatřicet let, odcizili dne 19. dubna letošního roku, v podvečerních hodinách, v katastru obce Rakovník, z jedné společnosti dva kusy elektromotoru typu 4AP/112 a dále převodovku k dopravníku. Muži odcizené věci uložili do přistaveného osobního vozu a s tímto odjeli z místa činu. Společnosti tak vznikla škoda ve výši cca 9.000,- Kč.
     O podezřelém chování obou mužů byla informována policejní hlídka z obvodního oddělení v Rakovníku, která na základě výslechů svědků, místní znalosti a záznamu z bezpečnostních kamer, vypátrala oba muže. Ti se k činu doznali a odcizené věci u nich byly nalezeny a odevzdány zpět poškozené společnosti. Jmenovaní podezřelí si v uplynulých dnech vyslechli sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Vyšetřování probíhá nadále na svobodě.
 
Alkohol za volantem
 
     Policisté z obvodního oddělení v Jesenici kontrolovali dne 25. dubna 2012, v obci Petrovice, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia Combi, které řídil sedmatřicetiletý muž z Mělnicka. Řidič měl u sebe z potřebných dokladů pro řízení motorových vozidel pouze doklad o pojištění vozidla. Lustrací přes evidence PČR bylo zjištěno, že nemá uložen žádný zákaz řízení motorových vozidel. Byla provedena orientační dechová zkouška, která dopadla s pozitivním výsledkem, kdy řidič nadýchal 2,03 promile alkoholu v dechu. V opakovaných zkouškách se hodnota pohybovala 1,82 a 1,98 promile alkoholu v dechu.
     Muž se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
 

nprap. Jana Žáčková

26. dubna 2012

vytisknout  e-mailem