Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Co je to domácí násilí

Český Krumlov - Co je to domácí násilí se ve čtvrtek 16. 4. 2009 dozvěděly děti ze ZŠ Kaplická v Českém Krumlově. 

Dne 16. dubna 2009 od 10.00 hod proběhla na Základní škole v Kaplické ulici v Českém Krumlově přednáška na téma Domácí násilí. Přednáška byla v rozsahu dvou školních vyučovacích hodin a byla určena žákům osmých a devátých tříd.

Přednášející npor. Bc. Milan Popel dětem vysvětlil pojem domácího násilí. Uvedl, kterými znaky se domácí násilí vyznačuje a které musí splňovat, kdo je agresor (pachatel) a kdo je oběť, jaké formy domácího násilí máme, kdy se o domácí násilí jedná a kdy ne, jak policie v takových případech postupuje a chrání oběť, jaké instituce jsou do těchto případů začleněny, jaké formy pomoci jsou pro oběti případů.

Přednáška probíhala formou výuky přednášejícího s přímým zapojením dětí, které odpovídaly na otázky k danému tématu. Výuka byla dále doplněna navozením konkrétních situací pro lepší pochopení.

Na závěr npor. Popel shrnul dané téma a otázkami, které pokládal žákům, tak byla vytvořena zpětná vazba, zda žáci pochopili problematiku domácího násilí. Nesrovnalosti odpovědí byly na místě řešeny opravou a opětovným vysvětlením dané části.

V posledních deseti minutách měli žáci mimo jiné prostor se ptát, co vše je o Policii České republiky zajímá.

 

 
 
 
npor. Bc. Milan POPEL
zástupce vedoucího
OOP ČR Český Krumlov

vytisknout  e-mailem