Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce MATRO - Pardubicko 12.-13. srpna 2008; 8. září 2008 - Toxi tým S Včk HK

Zadržen 40letý obchodník s narkotiky z Královédvorska  

Odběratelé pervitinu ve věku 16 až 21 let
 
Ani tři roky trvající úzkostná opatrnost neochránila 40letého výrobce pervitinu před specialisty východočeského Toxi týmu.

Muž z Královédvorska byl kriminalisty Okresního ředitelství Pardubice zadržen v zahradní chatce objektu zahrádkářské kolonie v Pardubicích v srpnu letošního roku. Dopadení muže bylo pro policisty o to těžší, že nejen před nimi, ale i před vlastní klientelou pečlivě tajil místo svého pobytu i místa varů drogy. Práci kriminalistů ztěžovala skutečnost, že ke schůzkám s odběrateli si muž prozřetelně vybíral veřejně přístupná místa. K předávání zboží docházelo např.  v restauracích, v městských sadech, u písníku i na parkovištích v osobním vozidle, a to v blízkém okolí Pardubicka.
 
Při zadržení muže asistovala i zásahová jednotka východočeské policejní Správy, neboť chatku, kterou muž obýval, střežili dva bojoví psi a bylo důvodné podezření, že vlastní střelnou zbraň. Podezření se nakonec potvrdilo. Při domovní prohlídce policisté zajistili tři nelegálně držené zbraně - samopal, brokovnici a pistoli včetně ostrých nábojů. Vše bylo důmyslně ukryto v různých částech místnosti chatky.
 
Důvtip a vynalézavost, se kterou se muž snažil od podzimu roku 2005 do srpna roku 2008  skrývat svou trestnou činnost, se projevila i v úschově varny.  Tu muži zákona objevili u zahradní chatky zakopanou v zemi ve vojenské dřevěné bedně včetně chemikálií a pet láhví s rozpuštěnými Modafeny.
 
K případu kriminalisté vyslechli přibližně 50 odběratelů drog, na jejichž základě padla v srpnu a v září dvě obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
 
Obviněný muž čelí až 10letému trestu odnětí svobody. Hlavními důvody je jednak nelegální výroba zhruba 620 gramů pervitinu, dále distribuce návykové látky mezi osoby mladší 18 let přibližně v 730 případech. V neposlední řadě se při soudním líčení bude rokovat o zisku z prodeje drogy, který přesáhl 500.000 korun. 
por. Mgr. Renata Šanderová

vytisknout  e-mailem