Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne na Jičínsku

Policisté se ptali chodců 

S prvními dubnovými dny se i jičínští policisté zapojili do dalšího pokračování celorepublikového dopravně preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Partnerem projektu je Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra.
V pondělí 4. dubna si dopravní policisté povídali s chodci v obci Železnice. Od sedmé hodiny ranní se zajímali o jejich zkušenosti při přecházení frekventované komunikace z Lomnice nad Popelkou na Jičín. Převážně šlo o děti, které dochází do místní školy. Většina velmi dobře odpovídala na dotazy strážců zákona, které hlavně zajímalo, zda si pamatují důležitá pravidla pro bezpečné přejití vozovky. Školáci obdrželi z rukou policistů preventivní materiály, samolepky a letáčky se zebrou.
Další pokračování projektu proběhlo v úterý 5. dubna v samotném Jičíně. Ráno dopravní policisté oslovili desítky chodců v horní části ulice Jiráskova a odpoledne je občané viděli u přechodu v ulici 17. listopadu.
Nutno podotknout, že se do preventivních akcí zapojili i policisté pořádkové služby, kteří dohlíželi nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na dalších frekventovaných místech regionu.
Čtěte také článek: Jičínský deník
por. Bc. Petr Janda
05. 04. 2011

Odkazy do noveho okna

Zebra Jičín

foto č. 2 

Detailní náhled

Zebra Jičín

foto č. 3 

Detailní náhled

Zebra Železnice

foto č. 4 

Detailní náhled

Zebra Železnice

foto č. 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem