Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

Preventivní beseda pro žáky čtvrté třídy  

K dalším preventivním aktivitám, které mají zejména pomoci ke zvýšení bezpečnosti dětí v silničním provozu, patří v tomto období nepochybně i přednášky zaměřené na chování mladých chodců a cyklistů.
Ve středu 6. dubna přišel mezi žáky čtvrté třídy Základní školy Kopidlno pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a policista z Obvodního oddělení Kopidlno. Počátkem jara se postupně zvyšuje hustota silničního provozu. Děti se mnohem častěji pohybují venku, kde si hrají se svými kamarády. Samozřejmě je již také láká jízda na kole.
Společně s policisty si proto zopakovali důležitá pravidla chování cyklisty na silniční komunikaci. Povídali si o nezbytném předepsaném vybavení samotného jízdního kola. Také bezpečnostní ochranné doplňky, které používá jezdec, jsou velmi důležité. Jejich absence při jízdě může být příčinou vážných úrazů. Při besedě žáci prokázali dobrou znalost základních dopravních značek. S policistou si rozebrali několik názorných situací v silničním provozu, kdy popisovali jejich správné řešení.
Děti se nejčastěji vyskytují každodenně na komunikaci v postavení chodce. Společně se strážci zákona se zejména věnovali samotnému přecházení vozovky. Potěšitelné bylo zjištění, že všichni dobře věděli, že na přechodu se musí řádně rozhlédnout a nemají absolutní přednost.
V samotném závěru si děti ověřily svoje znalosti vyplněním krátkého testu. Některé zjistily, že musí být více pozorní při čtení zadané otázky. Samozřejmě se neznámkovalo. Opakující chyby si znovu s policistou vysvětlili. Za správné odpovědi žáci dostali preventivní letáčky a reflexní prvky.

Čtěte také: Chování chodců a cyklistů
por. Bc. Petr Janda
06. 04. 2011

Odkazy do noveho okna

ZŠ Kopidlno

foto č. 1 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 3 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 4 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem