Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Zebra se za tebe nerozhlédne“

Policisté kontrolovali chodce ve Vysokém Mýtě 

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na správné přecházení – chodci dostávali dárečky
Dnes od sedmi hodin ráno probíhala na okrese Ústí nad Orlicí dopravně bezúčelností akce nazvaná „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Policisté vybrali jednu z nejfrekventovanějších silnic na okrese – silnici I/35 ve Vysokém Mýtě. Čtyři policisté v průběhu více než dvou hodin kontrolovali správné přecházení chodců na dvou přechodech. Počáteční nedůvěra oslovených občanů byla po pár slovech ta tam. Děti policistkám horlivě odpovídaly na otázky týkající se dopravy. Studenti byli velice vstřícní a rozverní a starší generace diskutovala. Všichni bez rozdílu pak od policistů dostali malé dárečky.
Vysoké Mýto a konkrétně silnici I/35 vybrali policisté pro tuto dopravně bezpečnostní akci úmyslně. Jedná se totiž o jednu nejnebezpečnějších komunikací v našem regionu. Jedním z hlavních cílů této akce je občanům připomenout, jak důležité je nejenom správně přecházet, ale ve chvíli, kdy se stáváme účastníky silničního provozu, být velmi opatrní a ostražití.
Dnešní dopravně bezpečností akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“ zaměřená na správné přecházení po přechodech byla na našem okrese již čtvrtou, ale zdaleka ne poslední, akcí tohoto druhu.
nprap. Eva Sichrová
30. dubna 2009

vytisknout  e-mailem