Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vykrádání novostaveb pokračuje

V Rosnicích vykradena další novostavba rodinného domku  

 

Na Královéhradecku se v poslední době objevil zloděj nebo parta zlodějů, která se zaměřuje na vykrádání novostaveb rodinných domků v Rosnicích.
I když jsou zatím neobydlené, lze z nich často ukrást věci za desetitisíce korun. Neobydlené domy lákají zloděje hlavně snadnou dostupností. Jen málokdo má zabezpečenou novostavbu tak, aby se do ní vůbec nebylo možné dostat.
Poslední případ se stal od sobotní šestnácté hodiny devětadvacátého května do pondělní sedmnácté hodiny jednatřicátého května letošního roku (2010). Po vypáčení okna si z neobydleného domku odnesli motorovou pilu, dvě kotoučové brusky, tři akuvrtačky a další elektrické nářadí. Majiteli vznikla škoda převyšující částku jedenáct tisíc korun.
V noci na pondělí 24. května 2010 vykradli zloději v Rosnicích hned dvě novostavby rodinných domků. Z neobydlených domů ukradli dvě elektrocentrály, dvě pily, dvě vrtačky, laserovou vodováhu a další věci. Majitelům způsobili škodu zhruba 22 tisíc korun.

Do současné doby mají zloději v Rosnicích na svědomí tři vloupání do novostaveb rodinných domků s celkovou škodou převyšující částku 33 tisíc korun.

Zloději se svým jednáním dopustili přečinu krádeže. V případě dopadení jim může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté uvítají jakékoliv informace, které by jim pomohly k rychlému dopadení pachatelů. Policii mohou občané kontaktovat na bezplatné lince tísňového volání 158.

nprap. Anna Pešavová - 2. června 2010

vytisknout  e-mailem