Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové dopravní nehody

Na Chrudimsku dvě zraněné osoby 

Dopravní policisté šetřili během uplynulého prodlouženého víkendu celkem 6 dopravních nehod. Dvě osoby utrpěly lehká zranění. Hmotné škody jsou vyčísleny na 200.000 Kč. Příčiny - nevěnování se řízení vozidla, střet se zvěří. Dva řidič od nehody ujeli.

 Neznámý chodec zavinil nehodu
 Dne 8.5.2009 v 1:30 v Heřmanově Městci řidič vozidla škoda Octavia jedoucí ve směru od Čáslavi reagoval na náhlé vběhnutí neznámého chodce z chodníku do jeho jízdní dráhy. Řidič reagoval tak, že strhl řízení vlevo, přičemž najel na středový vyvýšený ostrůvek, kde narazil do dopravní značky. Přitom poškodil své vozidlo, a proto ho odstavil na přilehlé parkoviště. Ke střetu s chodcem nedošlo, chodec z místa nehody utekl. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče vozidla nebylo zjištěno požití alkoholu. Hmotná škoda činí 103.000 Kč.

 Nevěnoval se řízení
 Mezi obcemi Kovářov a Bojanov dne 8.5.2009 v 15:15 došlo ke střetu osobního vozidla Hyundai Lantra a osobního automobilu Škoda Felicie. Dvacetiletý pardubický řidič vozidla Hyundai se při jízdě po vedlejší komunikaci plně nevěnoval řízení vozidla. Přejel do protisměru, kde došlo ke střetu se škodovkou. Při dopravní nehodě se ve vozidle Hyundai lehce zranili řidič a jeho spolujezdec. Dechová zkouška u obou zúčastněných řidičů vyloučila požití alkoholu. Hmotná škoda na vozidlech činí 35.000 Kč.
nprap. Věra Hamáčková
11.5.2009

vytisknout  e-mailem