Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

O nás

TOXI TÝM

Hlavním důvodem existence specializovaného pracovního týmu zabývajícího se problematikou drogové trestné činnosti na Krajském ředitelství policie Královéhradeckého kraje je i nadále vzrůstající trend distribuce a užívání drog, dále snižování věkové hranice konzumentů a bohužel i dlouhodobě nepříznivá situace na drogové scéně ve východočeském regionu.

Skupina má za úkol eliminovat činnost dealerů  a výrobců drog  (odhalovat nelegální laboratoře, tzv. "varny") s cílem snížit jejich dostupnost zejména pro mladou generaci. V rámci vedeného trestního řízení potom tyto osoby postihovat v souladu s platnými právními předpisy.

Tým v současné době tvoří vybraní zkušení kriminalisté zařazení jak na Krajském ředitelství Královéhradeckého kraje, tak také na jednotlivých územních odborech (okresy vč. regionu) pověřených úkoly na úseku odhalování drogové tretné činnosti.

Drogy neznají hranic krajů ani států. Proto úzce spolupracujeme nejen  s místní expoziturou Národní protidrogové centrály  v Hradci Králové, jejíž někteří pracovníci jsou bývalými kriminalisty z Toxi týmu, ale také s odbornou veřejností. O práci kriminalistů z této skupiny platí totéž, co je vlastní veškeré policejní práci. Výsledky by se nedostavily bez systematické operativní, usilovné, doslova mravenčí práce, jejíž výsledkem je značné množství uskutečněných akcí proti drogovým dealerům, jejich umisťování ve vazbě a výkonu trestu a neposlední řadě i množství zajištěných drog a technického vybavení k jejich výrobě.

Jen soustavným bojem s drogovým kriminálním prostředím se dají ochránit před nebezpečím závislosti další a další dnes ještě zdravé děti, které jsou příštími možnými obětmi. A to je podle našeho názoru nejdůležitější.

vytisknout  e-mailem