Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Statistika dobrovolných návratů cizinců

Aktualizované informace o projektu dobrovolných návratů v Jihomoravském kraji, kraji Vysočina a Zlínském kraji k 20. říjnu 2009. 

Informace o institutu dobrovolného návratu jak pro cizince, kteří jsou u nás legálně, tak i v nelegálním postavení v působnosti Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno.
 
Dobrovolný návrat pro cizince, kteří jsou u nás legálně je dostupný pro ty cizince, kteří splní stanovené podmínky, těmi jsou:
  • legální pobyt na území ČR
  • dlouhodobé vízum za účelem podnikání nebo zaměstnání
  • zažádá o zrušení pobytu
  • nemá prostředky na návrat do vlasti
  • v minulosti nebyl vyhoštěn
Cizinecká policie tuto žádost postoupí Odboru azylové a migrační politiky MV, který je garantem dobrovolného návratu. Pokud cizinec v době podání žádosti uvede, že již nemá ubytování, Správa uprchlických zařízení MV může takového cizince ubytovat ve svém zařízení do doby realizace dobrovolného návratu. Cizinec, který bude úspěšně zařazen do projektu " Dobrovolný návrat" obdrží zdarma letenku do své země a částku 300,- €, v první fázi projektu to bylo 500,- €.
 
Cizinci v nelegálním postavení mohou využít rovněž dobrovolný návrat, ovšem za jiných podmínek.
 
Informace o počtech cizinců v naší působnosti, kteří byli zařazeni do obou programů včetně vývoje a grafu za jednotlivé týdny:
Ke stažení ve formátu .xls
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem