Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mistr republiky opět obhájil prvenství

v lidové obranné střelbě LOS 

Mistr republiky v policejní střelbě Bc. Miroslav Zapletal opět potvrdil, že patří mezi střeleckou špičku. 

 

1regerg.jpg
Dne 20. září 2008 se konalo v Čelákovicích u Prahy již druhé Mistrovství České republiky v lidové obranné střelbě /dále „LOS“/. Stejně jako minulý rok tak i letos se mistrovství mohli zúčastnit pouze střelci, kteří během roku dosáhli potřebné kvalifikace. Nominovaní borci se sešli v počtu několika desítek a utkali se mezi sebou v různých divizích. Jednalo se o divizi pistole, která byla nejpočetněji obsazená, dále divize revolver, záložní pistole a záložní revolver. 

 

LOS – jedná se o závod, který se skládal ze šesti situací, jež měly co nejvěrohodněji přiblížit reálný střet s útočníkem.

Konkurence mezi zúčastněnými byla opět vysoká, neboť se závodu zúčastnili ti nejlepší z řad ozbrojených složek i civilistů, kteří dosáhli pro tento závod patřičné kvalifikační úrovně. Na tento závod se rovněž kvalifikoval i náš východočeský policista Bc. Miroslav Zapletal, který se  po loňském vítězství automaticky ocitl v roli tzv. obhájce titulu mistra republiky z roku 2007.  V divizi pistole roli obhájce titulu zvládl doslova na jedničku, neboť dosáhl na příčku nejvyšší  a skončil na nejvyšším stupni vítězů.

Po ukončení závodu se rovněž vyhlašovalo pořadí vítězů Českého poháru v „LOS“.  Vítěz Českého poháru je ten, který dosáhne nejvyššího počtu  bodů z jednotlivých závodů během uplynulého roku, a to z pěti nejlepších. Absolutním vítězem byl vyhlášen s maximálním počtem získaných bodů náš Mirek. Znovu tak obhájil toto vítězství z minulého roku.

 

2rgbesbg.jpg  
A co na to říká osobně? „Obhajovat jakýkoliv titul v závodě je mnohem těžší, než vyhrát závod poprvé už z toho důvodu, že jsem byl v tomto závodě považován za favorita soutěže. Současně jsem vlastně obhajoval dva loňské tituly – titul mistra republiky a titul absolutního vítěze Českého poháru, takže radost je dvojnásobná.“

 

Mirku, k vítězství i reprezentaci Policie ČR ti gratulujeme. Současně přejeme hodně štěstí v připravovaném mezinárodním policejním závodě v říjnu v Českých Budějovicích!

 

 

 

 

 

více na:  Máme opět zlato!

více na : http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/rs_atlantic/policie/vychodocesky/hradeckraj2/99878.html

více na: http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/rs_atlantic/policie/vychodocesky/hradeckraj2/96203.html

 

por. Mgr. Lenka Burýšková

 

 

vytisknout  e-mailem