Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář „Romský jazyk a kultura – vzdělávání policistů zařazených zejména na problematice majetkové trestné činnosti“

15. 2. 2024 

Dne 15. února 2024 v rámci projektu PDP1 „Zvýšení policejní kompetence v prevenci a boji proti kriminalitě, posílení komunikačních dovedností s veřejností a povědomí o lidských právech„ proběhla plánovaná aktivita - seminář „Romský jazyk a kultura – vzdělávání policistů zařazených zejména na problematice majetkové trestné činnosti“který byl realizován ve vzdělávacím zařízení Kutná Hora.

Jednou z centrálních povinností státu je jednat v souladu s lidskými právy. Kromě toho je však jeho úkolem aktivně zajišťovat lidská práva i ve vztahu mezi soukromými subjekty. Citlivou otázku představuje kontakt příslušníků bezpečnostního sboru s příslušníky menšin. Práva národnostních i jiných menšin jsou dnes chápána jako integrální součást lidských práv. Jelikož některé menšinové komunity jsou považovány za zvlášť zranitelné skupiny, je na místě věnovat znalosti menšinových práv a menšinových specifik patřičnou pozornost.

Cílem bylo seznámit účastníky s kulturními aspekty romské komunity s návazností na specifika páchání trestné činnosti, doplněné o speciální jazykovou část.

Tento seminář byl poslední v rámci aktivity č. 25 NF.

ENGLISH VERSION

plk. Mgr. Ivana Ježková, MBA   publicistka projektu

Odkazy do noveho okna

15. 2. 2024

15. 2. 2024 

Detailní náhled

15. 2. 2024

15. 2. 2024 

Detailní náhled

15. 2. 2024

15. 2. 2024 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem