Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rozjel se proti policistovi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pronásledovaný řidič najel proti policistovi, který jej chtěl zadržet.  

 

„Pachatel před chvílí ukradl stříbrnou Škodu Octavia Combi ve Veselí nad Moravou a jede ve směru na Uherské Hradiště.“ Takové hlášení dostali uherskohradišťští policisté od kolegů z Hodonínska ve středu 13. července ve dvě hodiny odpoledne. Hlídka hradišťských policistů okamžitě vyjela na hlavní tah Uherským Hradištěm pátrat po ukradeném autě. Na Třídě Maršála Malinovského byl v tu dobu silný provoz. Policisté po chvilce opravdu spatřili v protisměru jedoucí stříbrnou Octavii. Zapnuli maják a otočili se za ní. V tom momentu začal podezřelý řidič velkou rychlostí ujíždět. Policistům pomáhali s navigací v hustém provozu městští strážníci, kteří jim předávali poznatky z městského kamerového systému. Díky nim se policisté vydali do části Rybárny, kam mělo auto odbočit.

V ulici Luční objevili popsané auto zaparkované u chodníku. Řidič byl stále za volantem. Policisté se služebním autem zaparkovali tak, že pachateli zablokovali odjezd. Vyskočili z auta a chystali se podezřelého muže zadržet. V tom okamžiku se ale řidič prudce rozjel. Přední částí auta najel přímo proti zasahujícímu policistovi. Ten naštěstí stačil uskočit. Kradené auto narazilo do policejního auta, které odhodilo, čímž jeho řidič získal prostor pro výjezd. Přitom ještě naboural do zaparkované dodávky a začal zběsile ujíždět. Policisté naskočili do nabouraného auta a vydali se za pachatelem, který se jim sice ztratil z dohledu, ale podle svědků ujížděl směrem na Huštěnovice. Policisté o pohybu pachatele okamžitě informovali operačního důstojníka. Ten zalarmoval policejní hlídky v Napajedlích a Otrokovicích, které začaly po autě a řidiči pátrat ve svém teritoriu.

Mladému muži, po němž policisté v současné době usilovně pátrají, hrozí po dopadení za popsané skutky podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě, za což zákon ukládá až šest let vězení.


 

14. červenec 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem