Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

„Řídím, piju nealko pivo“ na Plzni - venkově

PLZEŇ - VENKOV - Na teritoriu Územního odboru Plzeň - venkov proběhla preventivní dopravně bezpečnostní akce "Řídím, piju nealko pivo".  

     Policisté z Územního odboru Plzeň - venkov se zapojili do celorepublikového preventivního dopravně bezpečnostního projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, který proběhl ve spolupráci Policie České republiky, Českého svazu pivovarů a sladoven a Besipu.
     Na našem teritoriu proběhla akce dne 10. července 2015 na silnici 2. třídy, číslo 605 u obce Bdeněves. V době od 14:30 do 16:30 hodin se na tomto místě řidiči mohli potkat s dopravními policisty, policejním mluvčím, zástupkyní Českého svazu pivovarů a sladoven a krajským koordinátorem Besipu panem Václavem Ircingem. Zastavení řidič byli na stanovišti upozorňování, že v případě potřeby doplnění pitného režimu alkoholickým pivem mohou zvolit i jinou možnost v podobně nealkoholického piva, jelikož tím neporuší zákon. A to se samozřejmě týká všech účastníků silničního provozu. 
     V případě, že kontrola řidičů proběhla ze strany policistů bez výhrad, obdrželi od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven pozornost v podobě nealkoholického piva a alkotestu a od zástupce Besipu reflexní prvky a měřič hloubky dezénu pneumatik.
         Policisté během akce zkontrolovali 30 řidičů, u kterých celkem v 9 případech zjistili porušení zákona. Z toho v 8 případech se jednalo o překročení nejvyšší dovolené rychlosti mimo obec. Policisté všechny zastavené řidiče podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu ve všech případech s negativním výsledkem.
 
nprap. Ing. Jan Koželuh
10. července 2015       

vytisknout  e-mailem