Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PLZEŇ - Policisté ve spolupráci s Českým Svazem pivovarů a sladoven a pracovníkem Besipu rozdávali nealkoholické pivo a alkoholtesty.  

     Do dopravně preventivního projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, který je realizován v průběhu letních prázdnin na celém území České republiky, se v úterý odpoledne zapojili také plzeňští dopravní policisté. Ti v rámci běžné silniční kontroly prováděli na ulici U Prazdroje u řidičů mimo jiné i orientační dechové zkoušky ke zjištění alkoholu v krvi. S potěšením mohli na konci opatření konstatovat, že nikdo z šoférů neřídil svůj vůz pod vlivem alkoholu. V rámci akce dopravní policisté zjistili pouze několik drobných přestupků, kdy spíše symbolickou pokutu si vysloužil jeden řidič, který zapomněl rozsvítit světla,  a jeden, který kromě nerozsvícených světel měl značně poškozeno i zpětné boční zrcátko. Všem řidičům  bylo za jejich vzorné chování v silničním provozu poděkováno tiskovou mluvčí policie a z rukou zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi plechovku nealkoholického piva a jednorázový tester na zjištění alkoholu v dechu. Obdarováni byli i zástupcem Besipu. Všichni kontrolovaní řidiči osobních i nákladních automobilů byli příjemně překvapeni především plechovkou nealko piva a akci hodnotili jako přínosnou a pozitivní. 

     Cílem kontrol bylo šíření osvěty týkající se problematiky alkoholu v silničním provozu. Řidičům bylo tak preventivně připomínáno, že alkohol za volant nepatří a je spousta dalších alternativ, které mohou využít, aniž by se dostali do rozporu se zákonem – např. nealko varianta u nás tak oblíbeného zlatavého moku.

 
 
 
por. Ing. Hana Štefflová
10. července 2015 

vytisknout  e-mailem