Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídím, piju nealko pivo

ROKYCANSKO- Akce zaměřená na kontrolu dodržování zákazu řízení pod vlivem alkoholu.  

     Dne 28. července odpoledne se mohli řidiči v rámci preventivní akce „Řídím, piju nealko pivo“, která má ovlivnit bezpečnost a plynulost silničního provozu, setkat na vybraných stanovištích v Rokycanech s policejní hlídkou, zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven a Besipu.
     V loňském roce v souvislosti s dopravními nehodami šetřili policisté na Rokycansku 18 případů nehod, kde figuroval u viníka dopravní nehody alkohol. Dále pak v loňském roce prověřovali 83 trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V Rokycanech v Plzeňské ulici se v den konání akce mezi třináctou až patnáctou hodinou odpoledne mohli řidiči setkat nejen s dopravní hlídkou, ale i s promotérkou členského pivovaru, která je v případě, že jejich dechová zkouška byla negativní, odměnila plechovkou s obsahem nealkoholického piva a jednorázovým alkoholtestrem. I od zástupce Besipu byli řidiči odměněni drobným dárkem v podobě reflexního prvku.
     Během výše zmíněné doby bylo v Rokycanech rozdáno několik desítek dárků. Prezenty byly předány řidičům v osobních vozidlech, nákladních vozidlech, ale výjimkou nebyli ani cyklisté. Pro cyklisty totiž platí stejný zákaz požívání alkoholu před jízdou, či usednout na kolo v době, kdy by mohl být cyklista návykovou látkou ovlivněn.
 


nprap. Hana Kroftová
28. července 2015

vytisknout  e-mailem