Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Putovní pohár starosty města získali letos mělničtí hasiči

MĚLNICKO - soutěž žen ovládly policistky z ÚO PČR Mělník. 

Test odolnosti 2014 – rekapitulace
  
Devatenáctého června, letošního roku se na Kokořínsku uskutečnil pátý ročník extrémního vytrvalostního závodu určeného pro příslušníky pořádkových jednotek, Policie ČR a dalších složek Integrovaného záchranného systému,  Test odolnosti 2014, o putovní pohár starosty města Mělník. Klání se nakonec zúčastnilo sedmnáct pětičlenných družstev, z toho čtyři družstva žen. Soutěžící byli ze Středočeského, Severočeského a Jihomoravského kraje.
 
Oficiální zahájení závodu se uskutečnilo na ÚO Mělník za účasti  náměstka Krajského ředitelství policie Středočeského kraje policie pro vnější službu plk. Jana Ptáčka, vedouícho územního odboru PČR Mělník plk. Ivana´Žučenka a starosty města Mělník MVDr. Ctirada Mikeše. Počasí závodníkům tentokrát přálo a s nástrahami trati, měřící skoro jednadvacet kilometrů, na které čekaly úkoly ze zdravovědy, topografie a prověrky fyzické kondice se vypořádali takřka všichni. Ženy soutěžily na poloviční distanci.
 
V podvečerních hodinách bylo jasno o vítězích i poražených. Nutno říci, že vzhledem k náročnosti trati a podmínkám byli vítězi všichni, kteří se závodu zúčastnili.
 
Výsledky v jednotlivých kategoriích:
 
Ženy: 1. Územní odbor PČR Mělník
          2. IZS Litoměřice
          3. Územní odbor PČR Mladá Boleslav
 
Muži: 1. Hasičský záchranný sbor Mělník
          2. Územní odbor PČR SKPV Mělník
          3. Hasičský záchranný sbor Škoda a.s. Mladá Boleslav
 
Soutěž mužů přinesla, poprvé v historii, i tzv. rozstřel. O třetí místo svedla závěrečný souboj (závod raftů přes harasovský rybník a zpět) družstva mladoboleslavských profesionálních hasičů a policistů ze Školícího policejního střediska PČR StčK. Sadská.   
      
Ceny třem nejlepším týmům v obou kategoriích předali starosta města Mělník MVDr. Ctirad Mikeš a vedoucí Územního odboru PČR Mělník plk. Ivan Žučenko.
       
Velký dík soutěžících patří  všem policistům a občanským zaměstnancům, kteří se na zajištění celého závodu intenzivně podíleli. Bez jejich nadšení by se tento závod nemohl uskutečnit. Poděkování patří také vedení Krajského ředitelství PČR Středočeského kraje a starostovi města Mělník, MVDr. Ctiradu Mikešovi, za záštitu akce a finanční podporu. Dále pak se sluší poděkovat dalším partnerům akce:
 
Signál Rádio a Rádio Patriot – p. Marek Holý
Asociace dobrovolných záchranářů ČR Praha – p. Lukáš Tláskal DiS.
Lokalizační záchranná služba – p. Damian Kajaba
Zdeněk Moc – zajištění lanového centra
Hasičský záchranný sbor Mělník
Hasičský záchranný sbor Škoda auto a.s. Mladá Boleslav
 
Nejlepší týmy si kromě mimořádného zážitku odnesly i věcné dary, které pořadatelům poskytly firmy:
 
Alfa Tactical Plzeň
Amonistar s.r.o. Praha
Rösler Praha, spol. s.r.o.
Red Bull Česká republika, s.r.o.
 
Poděkování míří i k majiteli přírodního areálu a rybníka Harasov a Správě CHKO Kokořínsko, bez jejichž pomoci by se uvedené klání nemohlo konat v tak zajímavém prostředí.
 
 
Další zajímavé odkazy:
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ČR Mělník
20. června 2014

 

vytisknout  e-mailem