Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prázdniny skončily

JIČÍNSKO - Na bezpečnost chodců dohlíželi strážci zákona 

Letošní letní prázdniny se již staly nenávratně minulostí a naši školáci se po delší době opět vypravili v pondělí do školních lavic.

Ulice se ráno zaplnily dětmi a studenty, kteří směřovali ke školám. Aby všichni dorazili bezpečně do školních lavic, obsadili policisté a městští strážníci frekventované přechody pro chodce v celém regionu. Působili hlavně preventivně, když řidiče svojí přítomností upozornili na podstatnou změnu související s koncem prázdnin a začátkem školního roku, kdy se na komunikacích v celkem pravidelných ranních a odpoledních časech vyskytne větší množství dětí a mládeže.

Tyto účastníky silničního provozu zase usměrňovali tak, aby si zejména při přecházení silnice opět uvědomili základní pravidla bezpečného chování chodců.Ty nejmenší doprovázeli rodiče. Také oni dětem připomínali, že při přecházení frekventované komunikace musí dodržovat nezbytnou opatrnost.

Se začátkem školního roku je také spojena celorepubliková akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, kdy na vybraných přechodech budou dopravní policisté dětem vysvětlovat základní pravidla bezpečného přecházení.
por. Bc. Petr Janda
03. 09. 2012

Odkazy do noveho okna

Prázdniny skončily

3. 9. Jičín 

Detailní náhled

Prázdniny skončily

3. 9. Jičín 

Detailní náhled

Prázdniny skončily

3. 9. Jičín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem