Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Povídání o šikaně a kyberšikaně

Na IV. Základní škole v Jičíně 

Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín navštívil v pátek 13. května IV. Základní školu v Jičíně. S žáky čtvrtých tříd si povídal o možných nástrahách virtuální komunikace. Většina přítomných potvrdila, že zcela běžně užívá mobilní telefon a počítač.
Policista jim v úvodu vysvětlil hlavní rozdíly mezi šikanou a kyberšikanou, kde agresor záměrně zneužívá anonymitu tohoto prostředí k ubližování, pomlouvání a ovlivňování vyhlédnuté oběti. Dále se zaměřil na rizika spojená s navazováním kontaktů s neznámými lidmi, kteří se pokoušejí nejrůznějšími dotazy získat jejich osobní údaje. Připomeňme si, že právě podle těchto důvěrných informací může být člověk jednoduše ustanoven v reálném světě. Policista žákům také zdůraznil důležitost dobře nastavených vztahů s rodiči, kterým by se nebáli svěřit s případným problémem.
V závěru preventista odpovídal na nejrůznější dotazy. Potvrdily, že tyto předestřené otázky jsou opravdu aktuální. Ve třídě zůstaly i preventivní materiály, které vznikly v rámci projektu „E-bezpečí“. Poskytnou dětem určitě mnoho dalších rad a informací.
Více informací na: www.e-bezpeci.cz
Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/
por. Bc. Petr Janda
13. 05. 2011

vytisknout  e-mailem