Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní psycholožka v Trutnově

Navštívila studenty střední školy  

Po dohodě s vedením Střední průmyslové školy na Horské ulici v Trutnově navštívila v pondělí 6. 6. 2011 studenty 2. ročníku policejní psycholožka z Hradce Králové. Besedy se zúčastnilo asi dvacet žáků tohoto ústavu. Po kátkém úvodu a představení se policistka zaměřila na téma policejní psycholog v praxi. Pro představu posluchačům uvedla, že do jejich náplně patří mimo jiné i  přednášková činnost, psychologická péče, personální výběr uchazečů k Policii České republiky a podpora policejních činností. Vysvětlila pojem PIP (postraumatická intervenční péče), kdy členové tohoto týmu ve složení policistů z různých policejních oborů i psycholog poskytují psychologickou péči. Věnovala se i několika případům ze své praxe.
Zmínila se o zločinu vraždy a uvedla několik kauz a zejména případ, kterým se zabývali policisté v Královéhradeckém kraji. Doporučila studentům přečíst knihu Lovec duší od agenta FBI Douglase, kde se tvůrce zabývá profilováním pachatele.
V další části vysvětlila pojem policejní vyjednavač, kdy se využívá a v jakých případech zasahuje. Cílem vyjednávání je zklidnit nastalou situaci, dosáhnout pokojného řešení a získat čas. Vyjednávání je o týmové práci, mohou pracovat i tři vyjednavači na jednom místě včetně policejního psychologa.
Na závěr pohovořila o asistenci u výslechů, kdy policejní psycholog je přítomen z důvodu navázání kontaktu a rozmluvení poškozených.
Studenti byli přednáškou naší milé kolegyně překvapeni a odměnili ji náležitým potleskem.

nprap. Věra Krejčová
6. 6. 2011

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem