Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní psycholožka v náchodské škole

NÁCHODSKO -Beseda v Základní škole speciální  

ZŠS J.Zemana NAZŠS J.Zemana NA
Ve středu 14. září 2011 navštívila policejní psycholožka kpt. Mgr. Jana Bártová Základní školu speciální v Náchodě. S žáky druhého stupně besedovala o své práci, tedy práci policejního psychologa. Vysvětlila jim, co všechno obnáší celodenní psychologické vyšetření uchazečů k Policii České republiky. Prozradila, že psychologové pořádají i řadu přednášek nejen pro policisty, ale i pro širokou veřejnost.
 
Objasnila také pojem PIP (postraumatická intervenční péče), kdy vyškolení členové tohoto týmu ve složení policistů z různých policejních oborů a psycholog poskytují psychologickou pomoc. Vyprávění zpestřila řadou příkladů ze své praxe i z praxe kolegů psychologů.
 
Vyprávěla o zločinu vraždy a uvedla několik kauz, zejména případy, kterými se zabývali policisté v Královéhradeckém kraji.
 
Dále seznámila žáky s pojmem policejní vyjednavač. Žáci měli uhodnout, kdy a kam policejní vyjednavač vyjíždí a jaká je jeho úloha. Celkem se jim to podařilo. 
 
Na závěr pohovořila o asistenci psychologů u výslechů. Žáci se ukázali jako pozorní posluchači a s policejní psycholožkou se rozloučili potleskem.

nprap. Jana Pecoldová
19. 9. 2011
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem