Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní akce odhallila podnapilé řidiče

Zjištěno 16 podnapilých řidičů, dalších 21 způsobilo pod vlivem alkoholu nehodu 

 

V pátek, dne 4. července 2008, se konala na východočeských silnicích dopravní akce zaměřená na požívání alkoholu a návykových látek před jízdou a také na dodržování obecně platných předpisů v dopravě. Policisté zkontrolovali celkem 1.429 vozidel a zjistili 68 dopravních přestupků. Celkem 24 přestupků bylo vyřízeno blokovou pokutou na místě a 28 přestupků pokutou na místě nezaplacenou. Nejčastěji se jednalo o požití alkoholu před jízdou v šestnácti případech!, v patnácti případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla. Devět řidičů porušilo zákonem stanovenou rychlost.

A jak vypadal na našich silnicích první prázdninový týden?

O prvním prázdninovém týdnu od 30. 6. do 6. 7. 2008 zaznamenali policisté na východočeských silnicích celkem 312 dopravních nehod, což je o 27 méně než za stejné kalendářní období loňského roku. Celkem čtyři osoby utrpěly smrtelné zranění (stejně jako loni). Dalších 14 osob utrpělo těžké (o 5 více) a 78 lehké zranění (o 6 více). Nejčastější příčinou nehod byla nepřiměřená rychlost v 53 případech (o 5 méně) a nesprávný způsob jízdy v 80 případech (o 22 více). Oproti loňsku se zvýšil počet řidičů, kteří způsobili nehodu pod vlivem alkoholu z 19 na 32 řidičů!

Přesto, že dopravní policisté dohlíželi nad dodržováním předpisů a zaměřili se na alkohol za volantem, havarovalo o tomto víkendu včetně pátku na našich silnicích celkem 21 řidičů pod vlivem alkoholu!! Následky posuďte sami na přiložených fotografiích.

Odkazy do noveho okna

alkohol HB1

alkohol HB1 

Detailní náhled

alkohol SY

alkohol SY 

Detailní náhled

alkohol TU

alkohol TU 

Detailní náhled

alkohol TU1

alkohol TU1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem