Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pochod v Plzni

PLZEŇ - Krajské ředitelství bude realizovat v souvislosti s pochodem bezpečnostní opatření. 

     V pondělí 28. října 2013 bude v Plzni v souvislosti s ohlášeným pochodem realizováno ze strany Policie ČR Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti ve městě.
 
     Na základě učiněného oznámení o konání shromáždění, které bylo doručeno zástupcům Úřadu městského obvodu Plzeň 3, je spolupracováno s místní samosprávou, dopravními podniky, městskou policií a ostatními složkami integrovaného záchranného systému.
 
     Rozsah přijatého opatření byl stanoven s ohledem na zajištění bezpečnosti osob, ochrany majetku, veřejného pořádku a v neposlední řadě i plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Z tohoto důvodu se jej zúčastní nejenom policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, ale i pořádková jednotka, zásahová jednotka, policisté z oddělení služební kynologie, antikofliktní tým a cizinecká policie. Nasazené síly a prostředky, plánované počty, výstroj a výzbroj policistů i nasazení techniky odpovídá informacím, které máme v tuto chvíli k dispozici. Pokud dojde k protiprávnímu jednání, jsme připraveni situaci bezodkladně řešit.
 
     V souvislosti s ohlášeným pochodem bude z hlediska dopravy ve městě zákaz parkování částečně v ulici Tylova, Čermákova a Denisovo nábřeží. Trvalé uzavírky ulic na trase pochodu nebudou realizovány. Nebude se jednat o dlouhodobé uzavírky, dotčené ulice budou uzavřeny pouze v době, po kterou zde bude procházet pochod.
 
     Pochod by se měl konat dle oznámení od 14.00 do 17.00 hod. v pondělí 28.10.2013. Plánovaná trasa pochodu by měla směřovat od náměstí Emila Škody přes ulice Tylova, Husovo náměstí, Koperníkova do ulice Němejcova, poté přes náměstí Českých bratří do ulice Mánesova, Čermákova, Na Hvězdě a opačným směrem pak do ulice Schwarzova, přes náměstí Českých bratří zpět do Němejcovy ulice a shodnou trasou na náměstí Emila Škody. Doporučujeme občanům, aby se v místech plánované trasy či v její bezprostřední blízkosti nezdržovali a zároveň zde neparkovali svá vozidla. K zajištění bezproblémové dopravy je pak nutné řádně dodržovat dopravní značení a respektovat pokyny policistů.
 
por. Bc. Jana Tomková
25.10.2013
 

           

vytisknout  e-mailem