Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Soutěž mladých cyklistů

Na dopravním hřišti jako na olympijském stadionu 

Dopravní hříště v Náchodě Bělovsi se ve čtvrtek 19. května 2011 hemžilo mladými cyklisty. V průběhu dopoledne se zde ve dvou kategoriích utkala nejlepší družstva ze základních škol Náchodska.
Nejprve byla nezbytná prezentace družstev, pak se závodníci naposledy prošli po trati a soutěž začala.
Soutěžní úkoly nebyly snadné. Teoretické znalosti z pravidel silničního provozu prokázali soutěžící v písemných testech, následovala jízda po dopravním hřišti podle dopravních značek, jízda zručnosti a zdravověda.
Na průběh soutěže již tradičně dohlíželi policisté z Dopravního inspektorátu Náchod, strážníci Městské policie Náchod a přísní porotci. Za nedostatky udělovali soutěžícím trestné body.
Soutěžící se klání zúčastnili s plným nasazení, na hříšti to vypadalo jako na olympiádě. Všichni chtěli zúročit to, na co se se svými vyučujícími pilně připravovali. Zvítězit však mohlo jen jedno družstvo z každé kategorie. Do kraje postoupilo družstvo žáků ze Základní školy Náchod Plhov za I. kategorii a družstvo žáků ze Základní školy Velké Poříčí za II. kategorii. 
Vítězným družstvům přejeme, aby uspěla i v krajském kole. Toto kolo se bude také konat na Dětském dopravním hříšti v Náchodě Bělovsi ve středu 1. června 2011. Tedy právě na Den dětí.
 
Čtěte také:
Náchodský deník
 
nprap. Jana Pecoldová
19. 5. 2011

vytisknout  e-mailem