Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní rady a doporučení

Přednášky pro starší spoluobčany 

Preventivní besedy pro seniory jsou na Jičínsku stále aktuální a žádané. Na konci minulého týdne se uskutečnilo setkání policistů s místními občany v obci Staré Místo. V úterý 22. března se vydal pracovník Preventivně informační skupiny Jičín za staršími spoluobčany do Nové Paky. Beseda měla hojnou účast. Jejich klubovna na autobusovém nádraží byla zaplněna do posledního místa. Ve středu 23. března si preventivní rady a doporučení se zájmem vyslechli občané Sobotky.
Muži zákona na setkáních posluchače upozorňují na nejvíce používané smyšlené legendy, kterými se zloději a podvodníci snaží vyhlédnuté oběti připravit o jejich peníze. Jejich vynalézavost nezná mezí. Zejména seniorům přinášení nejrůznější výhry a dárky. Jejich prvořadým záměrem je dostat se do obydlí nešťastníka. Následuje odvedení jeho pozornosti a okradení o celoživotní úspory. Velmi důležité je také mít vždy pod kontrolou svoje osobní doklady. Nepovolaná osoba je může snadno zneužít například k uzavření úvěrové smlouvy, kdy domluvené podmínky okamžitě přestává plnit.
Na konci besedy přišel čas i na dotazy, které posluchači směřovali zejména na přítomného policistu z jejich obvodního oddělení. Preventista je závěrem požádal, aby získané rady a informace předali také svým kamarádům a známým, kteří se nemohli setkání zúčastnit.
por. Bc. Petr Janda
24. 03. 2011

Odkazy do noveho okna

Sobotka

foto č. 1 

Detailní náhled

Sobotka

foto č. 2 

Detailní náhled

Staré Místo

foto č. 1 

Detailní náhled

Staré Místo

foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem