Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté navštívili letní tábor

Příjemné setkání mezi stany 

Sdružení Junák Lázně Bělohrad připravilo pro své členy letní pobyt ve stanovém táboře mezi obcemi Brdo a Štěpanice. Toto místo, které je tak trochu ukryto před ostatní civilizací, se jim stalo na několik dní domovskou základnou, kde se učí důležitým pravidlům soužití s přírodou.
Do tohoto klidného prostředí v pátek 29. července dopoledne za dětmi přijel pracovník Preventivně informační skupiny Jičín s policejním instruktorem pro tělesnou a střeleckou přípravu, kteří velmi rádi přijali jejich pozvání. O prázdninách je určitě dobré dětem připomenout bezpečné chování na ulici, protože venku tráví mnohem více času. Pohybu na komunikaci se také věnovala první část besedy. Preventista se zaměřil na chodce, cyklisty a také spolujezdce v motorových vozidlech. V tomto postavení účastníka silničního provozu se členové letního tábora vyskytují asi nejčastěji.
Následně si vzal slovo bojař, který pozorným posluchačům přiblížil výcvik policistů. Předvedl také některé součásti výstroje a výzbroje. Průběžně odpovídal na nejrůznější dotazy dětí, které se týkaly zejména policejní práce.
por. Bc. Petr Janda
29. 07. 2011

Odkazy do noveho okna

Junák

foto č. 1 

Detailní náhled

Junák

foto č. 2 

Detailní náhled

Junák

foto č. 3 

Detailní náhled

Junák

foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem