Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Někdo je za dveřmi

Beseda s občany v Jičíně 

Ve čtvrtek 12. května odpoledne přijali policisté pozvání na setkání občanů, které se uskutečnilo v zasedací místnosti Městského úřadu Jičín. Mezi seniory přišel preventista a vedoucí Obvodního oddělení Jičín.
Přítomné zaujal film „(Ne)bezpečný věk“, kde oběti zlodějů a podvodníků vyprávěli svoje životní příběhy. Muži zákona přítomné seznámili s mnoha dalšími způsoby, které lidské hyeny používají pro oklamání důvěřivého seniora. Představili posluchačům také novou kampaň nazvanou „Nepouštějte vlka dovnitř“. Smyslem je varovat co největší počet zejména starších spoluobčanů před neznámými lidmi, kteří se pod nejrůznějšími legendami snaží vnutit do jejich obydlí. Proto vznikly plakáty a letáky, kde jsou vyjmenovány důležité preventivní rady a doporučení. Postupně se dostanou na obecní úřady, do obchodních domů a čekáren praktických lékařů.
V závěrečné části besedy odpovídali policisté na několik dotazů. Přítomní také kladně hodnotili předestřené preventivní aktivity, které jim poskytují mnoho zajímavých informací.
por. Bc. Petr Janda
13. 05. 2011

vytisknout  e-mailem