Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedůvěřujte neznámým lidem

Setkání s občany v obci Markvartice 

Ještě stále se najde mnoho podvodníků, kteří si zcela záměrně vybírají za své oběti důvěřivé seniory. Pod nejrůznějšími legendami se snaží proniknout do jejich obydlí, kde je následně připraví o jejich majetek. Aby občané věděli, jak se zachovat při takovém nenadálém setkání s cizím člověkem, uskutečnila se v úterý 10. května odpoledne preventivní přednáška v obci Markvartice na Sobotecku.
Smysl této besedy přítomným vysvětlil v úvodu pracovník Preventivně informační skupiny Jičín. Zároveň posluchačům představil novou kampaň policistů Královéhradeckého kraje s názvem „Nepouštějte vlka dovnitř“, která si klade za cíl oslovit a upozornit na možná nebezpečí co největší počet seniorů. Preventista se dále zaměřil na možná rizika podomního prodeje, uzavíráním nevýhodných smluv, osobním donášením smyšlených přeplatků za energie a dalšími podobnými pokusy o podvedení seniorů. Nezapomnělo se ani na varování před kapesními krádežemi, kdy poškození přicházejí nejen o peníze, ale také o osobní doklady a platební karty. Zloději se následně pokoušejí o výběry finanční hotovosti z nejbližších bankomatů. Průkazy totožnosti se zase snaží zneužít k uzavření nejrůznějších smluv, kdy samozřejmě okamžitě přestávají plnit z nich plynoucí závazky.
Setkání se zúčastnil také územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Sobotka. Během besedy měli posluchači k dispozici preventivní materiály, které obsahují souhrn těch nejdůležitějších preventivních rad a informací. V závěrečné diskuzi se přítomní převážně dotazovali na zákonné možnosti ochrany svého majetku.
Více o kampani čtěte zde
por. Bc. Petr Janda
12. 05. 2011

vytisknout  e-mailem