Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Návštěva mateřské školky

Bílou Třemešnou navštívili trutnovští psovodi 

Na základě telefonické žádosti vedení Mateřské školky v Bílé Třemešné se zúčastnili  v úterý dne 5. 4. 2011 v dopoledních dopoledních hodinách dva policisté ze Skupiny základních kynologických činností z Trutnova se svými "psími kolegy a kamarády" preventivně informační akce, která probíhala v areálu školky. Přednášky spojené s ukázkou praktického využití služebních psů u policie se zúčastnilo na tři desítky dětí.
Na úvod se oba policisté prezentovali a představili své pejsky. Přítomné nadšené malé diváky a posluchače seznámili s činností policie a dále i využití čtyřnohých kamarádů v praxi. Do besedy se děti průběžně zapojovaly svými dotazy, které jim policisté vždy zodpověděli.
Následně proběhla zábavnou formou ukázka poslušnosti služebního psa Yamila a praktická ukázka likvidace výtržnosti v restauraci a bezpečnostní prohlídka zadržené osoby druhým zajišťujícím policistou, kdy pes provedl likvidaci napadení policisty provádějícího kontrolu. Druhý služební pes Car dětem předvedl vyhledání a označení podezřelé osoby v prostoru zahrady mateřské školky, střežení osoby na místě činu a provedení eskorty z místa do služebního vozidla.
Po praktických ukázkách opět policisté pokračovali v besedě, kdy dětem vysvětlili zásady bezpečnosti a chování k cizím osobám, a jak by měly reagovat při nálezu injekčních stříkaček, střeliva, výbušnin a dalších nebezpečných předmětů.
Muži zákona dětem předvedli výstroj a výzbroj jejich útvaru, pořádkové jednotky, kterou si prohlédly a někteří i vyzkoušely. Pohovořili i o využitelnosti služebních psů při zákrocích pořádkových jednotek.
Na závěr služební pes Car předvedl se svým "pánem" vyhledání a označení pachových předmětů. Předškoláci si měli možnost pohladit služebního psa a po společném vyfotografování se s přáním další návštěvy a poděkováním rozloučili.

nprap. Věra Krejčová
7. 4. 2011

Odkazy do noveho okna

MŠ Bílá Třemešná

MŠ Bílá Třemešná 

Detailní náhled

MŠ Bílá Třemešná

MŠ Bílá Třemešná 

Detailní náhled

MŠ Bílá Třemešná

MŠ Bílá Třemešná 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem