Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na dětském táboře v Holíně

JIČÍNSKO - Mladí rybáři slyšeli preventivní rady a doporučení 

I v průběhu prázdnin se na jičínské policisty obracejí pořadatelé různě zaměřených letních dětských táborů s žádostmi o preventivní besedy, které jsou zároveň spojené s prezentací policejní práce.

Jedno z takových setkání se uskutečnilo ve středu 25. července v obci Holín, kde na strážce zákona v dopoledních hodinách čekaly přes dvě desítky účastníků tábora mladých rybářů. Za dětmi přijel pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a policista z Obvodního oddělení Jičín. Vzhledem k tomu, že se po celou dobu pobytu nevěnují jenom rybaření, ale vyrážejí na nejrůznější výlety po okolí, zaměřil se preventista na základní pravidla opatrnosti při pohybu na silničních komunikacích. Připomněl posluchačům důležitá telefonní čísla tísňového volání.

Společně si popsali správné řešení situace, když by nalezli předmět připomínající munici nebo zbraň. Preventista odpovídal i na dotazy, které směřovaly ke správnému postupu v případě zabloudění v neznámém prostředí, či ztrátou kontaktu se skupinou při turistické výpravě.

Ve druhé části policista z Obvodního oddělení Jičín názorně ukázal některé části používané výstroje a služebního vybavení, které zajímavým způsobem okomentoval.

V závěru se strážci zákona domluvili s pořadateli tábora na další spolupráci, kdy s novou skupinou mladých rybářů navštíví policejní budovu.
por. Bc. Petr Janda
27. 07. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

25. 7. Holín 

Detailní náhled

Jičínsko

25. 7. Holín 

Detailní náhled

Jičínsko

25. 7. Holín 

Detailní náhled

Jičínsko

25. 7. Holín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem