Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Máme opět zlato!

východočeský mistr republiky v policejní střelbě obhájil opět 1. místo 

 

Mirek.jpg

 

Dne 5. září 2008 se konal 14. ročník střelecké soutěže  "COMBAT Mírov".  Jednalo se o mezinárodní střeleckou akci, pořádanou k rozvoji spolupráce mezi ozbrojenými složkami a sportovními kluby, kterou organizuje každoročně  věznice Mírov. Soutěže se zúčastnilo cca 110 závodníků z celé České republiky z řad především ozbrojených složek, ale také i borců z civilu.

Charakter soutěže: střelecká disciplína, vycházející z podmínek reálného použití zbraně v obraně nebo při služebním zákroku

Místo konání: věznice Mírov

Soutěže se zúčastnilo i družstvo východočeské Zásahové jednotky, které reprezentovalo správu Vč kraje Hradec Králové a umístilo se na pěkném 4. místě. V soutěži jednotlivců  v tak vysoké konkurenci 1. místo vybojoval  současný mistr republiky v policejní střelbě, kterým je východočeský policista Bc. Miroslav Zapletal.  /viz. foto/

Celý závod se skládal z pěti střeleckých cvičení, které měli prověřit každého střelce především z všestrannosti  a přesnosti.  Soutěžilo se ve střelbě  obouruč vstoje, vkleče, vleže a vsedě a to z různých vzdáleností od 10m do 20m na tři terče, vždy v limitním čase 10 vteřin. Posledním střeleckým cvičením byla i obávaná střelba jednoruč pravou i levou rukou v omezeném čase 15 vteřin,  která je rozhodujícím faktorem celého závodu.

Střelci mohli používat pouze:
- sériově vyráběné velkorážné pistole nebo revolvery od ráže 7,62mm a větší

Nebyly povoleny zbraně:
- s menším odporem spouště než 1,36 kg
- mířidla s ochranným krytem
- žádný druh optiky, filtrů, kolimátoru, dioptru či laserového zaměřovače
- použití kompenzátoru, úsťové brzdy či závaží zbraně

Vítězi Miroslavu Zapletalovi se podařilo v tomto závodu nastřílet 288 bodů z celkových 300. Druhé místo získal reprezentant z vězeňské služby, který nastřílel  286 bodů, třetí skončil pražský policista se stejným počtem bodů 286.

Vítěz kromě zlata také vybojoval hlavní cenu závodu – pistoli CZ 75 SP-01 Phantom z uherské zbrojovky. Za vzornou reprezentaci našim policistům děkujeme a vítězi gratulujeme!

combat08.jpg

 

další úspěchy:  Vítězství ve střelbě  aneb máme titul mistra!

 

 

 

 

 

 

por. Mgr. Lenka Burýšková

 

vytisknout  e-mailem