Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté dopadli zloděje, který řádil ve Val. Meziříčí

VSETÍNSKO: Muži hrozí tříletý trest odnětí svobody.  

Kriminalisté zadrželi muže, který má v okrese Vsetín na svědomí několik majetkových deliktů a navíc má v našem okrese zákaz pobytu. Včera jsme ho obvinili ze dvou trestných činů. Tento recidivista má v rejstříku trestů přes dvacet záznamů.
 
Letos na jaře dostal dvaačtyřicetiletý muž z Nového Jičína trest zákazu pobytu v okrese Vsetín na tři roky, tudíž nemá co v našem okrese dělat. Muž však zákazu nedbal a navíc spáchal ve Valašském Meziříčí několik trestných činů. Například chtěl ukrást vozidlo zn. Škoda Favorit, do kterého vnikl násilím. Záměr se mu nezdařil, protože se mu auto nepodařilo nastartovat. Od majitele, kterému zloděj způsobil poškozením čtyřtisícovou škodu, jsme se později dozvěděli, že ve vozidle nebyla autobaterie. V dubnu letošního roku ukradl z rodinného domku v Podlesí kameru za 7 000 korun, kterou chtěl prodat, ale nakonec ji údajně někomu daroval. Stejný měsíc se vloupal do zaparkovaného auta, odkud ukradl autorádio. V noci na prvního července odcizil z rekonstruovaného domu dva hliníkové žebříky za 4 000 korun a pak se ještě vloupal do garáže, kde vzal různé elektronářadí - dvě sekačky, pily a vrtačku. Odcizené věci schoval do pronajaté garáže ve Val. Meziříčí a chystal se je prodat, to mu však překazili kriminalisté, kteří muže v úterý večer zadrželi a umístili do policejní cely.
 
Včera jsme muže obvinili z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí. Druhého jmenovaného trestného činu se dopustil tím, že pobýval v okrese Vsetín, i když to měl soudem zakázáno a že řídil motocykl i přesto, že má vyslovený zákaz řízení. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
4. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem