Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly chat a chalup na Náchodsku

Policisté pátrali po nezvaných návštěvnících 

Kontrola 9Kontrola chatových oblastí
Ve čtvrtek 30. března 2011 se hlídka Obvodního oddělení Česká  Skalice a policistky z Preventivně informační skupiny Náchod společně vydaly na kontrolu rekreačních objektů.

Policisté obešli rekreační objekty, schované v půvabné krajině, pro chataře zanechali na klikách zprávy o provedené kontrole a letáky s návodem, jak své chaty a chalupy co nejlépe chránit. V některých objektech už policisté zastihli první chataře, co po zimě "provětrávali" své víkendové příbytky. Všichni kvitovali kontrolní činnost policistů s povděkem. Ti je ujistili, že chatové oblasti jsou pravidelnými zastávkami na jejich hlídkové službě, mnohem větší díl těchto kontrol však vykonávají v noci nebo v době, kdy na chatách nikdo není.

Zároveň chatařům připomněli, že v případě podezření výskytu někoho cizího mají hned volat linku 158, do chaty nevstupovat a neponičit tak případné stopy, vedoucí ke snadnějšímu dopadení pachatele. Pak se policisté s chataři rozloučili a vyrazili na další obhlídku. I v dalším místě muži a ženy zákona prohlédli chaty a nejbližší okolí. Všechny kontrolované chaty byly v pořádku, většina chatařů měla pečlivě zamčené dveře i zajištěné okenice. Cestou policsté zkontrolovali i dva letní tábory, nyní samozřejmě bez táborníků a prázdné. Ani tam neshledali žádné stopy nezvaných návštěvníků.

Jarní kontrola chat v českoskalickém regionu tak tentokrát dopadla na výbornou. Foto policie

por. Bc. Eva Prachařová, nprap. Jana Pecoldová
31. 3. 2011

vytisknout  e-mailem